Τα νομικά τεχνάσματα Βορίδη για τις υποκλοπές

Τα νομικά τεχνάσματα Βορίδη για τις υποκλοπές
Μάκης Βορίδης και Κυριάκος Μητσοτάκης eurokinissi

Στον ισχυρισμό πως η εμπορία του λογισμικού Predator δεν είναι παράνομη και ότι μπορεί να καταστεί, με νομοθεσία, αν δεν χρησιμοποιηθεί για υποκλοπή προχώρησε ο Μάκης Βορίδης.

«Δεν έγινε χρήση παράνομου λογισμικού από κανέναν κυβερνητικό φορέα» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης σε πρωινή εκπομπή του Mega για την υπόθεση των υποκλοπών, επισημαίνοντας, μάλιστα πως η εμπορία του λογισμικού αυτού δεν είναι παράνομη.

«Η παράνομη πράξη δεν είναι η κατοχή του παράνομου λογισμικού, είναι η υποκλοπή. Ακόμη και αν αποδειχθεί ότι είναι μόνο γι’ αυτό. Κατοχή μόνο, μπορεί να είναι προπαρασκευαστική πράξη, δηλαδή “το πήρα αλλά δεν το χρησιμοποίησα”. Ακόμη δεν έχω κάνει παράνομη πράξη» είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης, χρησιμοποιώντας νομικού τύπου διατυπώσεις.

«Η εμπορία αυτού του λογισμικού, καταρχήν, δεν είναι παράνομη. Μπορεί να καταστεί, με νομοθεσία, αν δεν χρησιμοποιηθεί για υποκλοπή», δήλωσε ο υπουργός.

«Υπάρχει δυνατότητα να γίνει έλεγχος στα αρχεία των εταιρειών που εμπορεύονται το συγκεκριμένο λογισμικό; Ξέρουμε εμείς ποιες είναι αυτές οι εταιρείες που εμπορεύονται το συγκεκριμένο λογισμικό; Εγώ δεν το ξέρω αυτό. Μπορεί να το ξέρει κάποιος άλλος», χαρακτηρίζοντας «τεχνικό» το όλο ζήτημα.

Στη συνέχεια προχώρησε στον εξής συνειρμό: «Στην Ελλάδα γίνονται εγκλήματα και ορισμένα είναι ανεξιχνίαστα. Και ανθρωποκτονίες γίνονται, δεν τις εξιχνιάζονται όλες … Τα στοιχεία λέγεται ότι τα έχει ο κ. Βαξεβάνης, οποιοσδήποτε άλλος, δεν τα έχει … Δεν έχει κανείς υποχρέωση να αποδείξει ότι δεν συμβαίνει κάτι, γενικώς. Αυτό που δεν συμβαίνει, δεν επιδέχεται αποδείξεως».

«Εμείς λέμε, το είπε η κυβέρνηση, ότι θα απαγορεύσουμε στην Ελλάδα την εμπορία αυτού του λογισμικού. Θα έχει γίνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, θα το κάνει η Ελλάδα πρώτη», τόνισε, με τους δημοσιογράφους να σχολιάζουν: «Και θα πέσει ταφόπλακα σε ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα».

«Επαναλαμβάνω, πρέπει κάποιος να έρθει να πει -αλλιώς δεν θα βγει άκρη ποτέ- “εγώ ξέρω και έχω αυτά τα στοιχεία, ελάτε να τα ελέγξουμε”. Αλλιώς κάνουμε μια συζήτηση που δεν έχει καμία βάση», είπε, τέλος ο υπουργός, αμφισβητώντας τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα