Τα συγχαρητήρια του ΚΚΕ στον Νάσο Γκαβέλα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

Διαβάζεται σε 2'
Τα συγχαρητήρια του ΚΚΕ στον Νάσο Γκαβέλα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου
EUROKINISSI

Μέσω ανακοίνωσης, το ΚΚΕ ευχήθηκε θερμά συγχαρητήρια στον χρυσό ολυμπιονίκη, Νάσο Γκαβέλα, για την κατάκτηση του μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Νάσο Γκαβέλα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα των 100μ στην κατηγορία Τ11 στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Με οδηγό τον πρωταθλητή Γιάννη Νυφαντόπουλο τερμάτισε πρώτος χαρίζοντας για 2η συνεχόμενη διοργάνωση το χρυσό μετάλλιο στη χώρα μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Η στιγμή που Γκαβέλας και Νυφαντόπουλος συνειδητοποιούν ότι κατέκτησαν το χρυσό

H “χρυσή” κούρσα του Νάσου Γκαβέλα και η απονομή

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νάσος Γκαβέλας στέφεται για δεύτερη σερί φορά χρυσός Παραολυμπιονίκης στα 100μ. μετά την πρωτιά στο Τόκιο το 2021, ενώ αυτό είναι το δεύτερο για τη χώρα μας στο Παρίσι.

Ο 24χρονος Νάσος Γκαβέλας ειδικεύεται στους αγώνες ταχύτητας, κυρίως στα 100 μέτρα και 200 μέτρα κατηγορίας Τ11 (αθλητές με ολική απώλεια όρασης). Έχει διακριθεί για τις εξαιρετικές του επιδόσεις και έχει κατακτήσει χρυσά μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Παραολυμπιακών Αγώνων και των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, ο Γκαβέλας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα Τ11, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία του με χρόνο 10.82 δευτερόλεπτα. Η επιτυχία του αυτή τον κατέστησε έναν από τους πιο σημαντικούς και αναγνωρίσιμους Έλληνες αθλητές στο παραολυμπιακό κίνημα.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by World Para Athletics (@paraathletics)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα