Τέμπη: Οργή συγγενών θυμάτων κατά Γεωργιάδη, επειδή τους επικαλέστηκε στη Βουλή

Διαβάζεται σε 4'
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Αντίδραση από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού και Νίκο Πλακιά, για όσα είπε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δέχθηκε έντονες απαντήσεις από τη Μαρία Καρυστιανού και τον Νίκο Πλακιά μετά τις δηλώσεις του στη Βουλή για τα Τέμπη και την αντιπαράθεσή του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η αντιπαράθεσή τους αφορούσε την απόφαση να οριστεί ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις για την «Απελευθέρωση των Σερρών».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε την απόφαση ως «ύβρι» και «ακραία πρόκληση», τονίζοντας ότι δεν είναι αποδεκτό ένα πρόσωπο που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη και για το οποίο έχουν κατατεθεί μηνύσεις και δικογραφίες σχετικά με τις ποινικές ευθύνες του για το δυστύχημα στα Τέμπη να έχει οριστεί εκπρόσωπος της Βουλής.

Ο υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε τον ορισμό του Καραμανλή, κατηγορώντας την Κωνσταντοπούλου για «υποκρισία». Υποστήριξε ότι υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας χωρίς καμία βάση αλήθειας και πως παριστάνει τον ιεροκήρυκα όχι από αλτρουισμό για τα θύματα των Τεμπών, αλλά για προσωπικό συμφέρον, παίζοντας παιχνίδια με τον ανθρώπινο πόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Άδωνις Γεωργιάδης διάβασε μια ανάρτηση του Νίκου Πλακιά στο Twitter για τον εντοπισμό ενός κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας στη Θεσσαλονίκη.

Η ανάρτηση έλεγε τα εξής:

«Επειδή ακούγονται πολλά σήμερα για ένα κοντέινερ που μεταφέρθηκε στην Λάρισα στην περιοχή κουλούρι (είναι το μέρος που βρίσκονται και τα άλλα βαγόνια των τρένων). Και ήδη άρχισαν πάλι οι γνωστοί άγνωστοι τα σενάρια.

Το κοντέινερ μεταφέρθηκε σήμερα στην Λάρισα μετά από εντολή του Εφέτη Ανακριτή για να ελεγχθεί από ειδικούς .

Έγινε μετά από αίτημα οικογένειας. Το κοντέινερ βρισκόταν στις αποθήκες της Μεταφορικής εταιρίας που ανήκε και πήγε εκεί μετά από έλεγχο που είχε υποστεί μαζί με τα υπόλοιπα της εμπορικής στον χώρο που τα πήγαν μετά την σύγκρουση ο οποίος είναι στην Θεσσαλονίκη. Κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκε τίποτα το παράξενο και μεμπτό (εννοώ αν είχε κάτι περίεργο μέσα, αλλά δεν βρήκαν τίποτα παρά μόνο τρόφιμα όπως έγραφε και η φορτωτική) και έτσι επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη ο οποίος το είχε στις αποθήκες της εταιρίας του. Το ζήτησε τώρα ο ανακριτής για να εξετάσει τα χτυπήματα και τα βαθουλώματα που έχει για να δει αν μπορεί να ανακτήσει από τα θραύσματα κάποιο υλικό που να συνδέεται με την έκρηξη Αυτά για την ενημέρωση σας και για να μην ακούτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Οι αντιδράσεις των συγγενών των Τεμπών

Μαρία Καρυστιανού

Το γεγονός έφερε την αντίδραση της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», που έγραψε σε ανάρτησή της:

«Άδωνι Γεωργιάδη παραβιάσατε εκ νέου κάθε όριο ηθικής και ανθρωπιάς. Βέβηλα ψέματα και παρανοειδής έκφραση λόγου, ως συνήθως.

Κάνατε σημαία την άποψη ενός γονέα γιατί σας βόλευε και αγνοήσατε την αλήθεια των πραγματογνωμόνων επειδή δεν σας βόλευε.

Και για ακόμα μια φορά , φωνάζατε ανυπόστατες αρλούμπες, κάνοντας μικροπολιτική. Ολοφάνερος ο φόβος που προκαλεί η αλήθεια στον ένοχο.

Γιατί δεν ξεσπάσατε με τον ίδιο θυμό και στόμφο όταν βρέθηκαν οστά στο Κουλούρι; Εκείνη την ημέρα ήταν εκτός λειτουργίας η «ευαισθησία » σας;

Αντιλαμβάνεστε, άραγε ότι η χαμηλή ηθική και αναξιοπρέπεια που σας διακρίνει δεν σας επιτρέπει να ακουμπάτε το θέμα των Τεμπών και τον ιερό αγώνα μας; Μάλλον οχι».

Νίκος Πλακιάς

Από την πλευρά του ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις κόρες και την ανιψιά του στα Τέμπη, προχώρησε σε οργισμένη αντίδραση στο Twitter, γράφοντας σε ανάρτησή του:

«Σήμερα παρακολούθησα μια αντιπαράθεση στην Βουλή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με το κοντέινερ. Είδα ότι ο Γεωργιάδης ανάφερε την ανάρτηση μου και το όνομα μου σε αυτήν την αντιπαράθεση.

Το σωστό είναι να μην αναφέρονται ονόματα των συγγενών σε αυτές τις αντιπαραθέσεις μιας και είναι σαν φέρνει εμένα τον ίδιο σε αντιπαράθεση με τον εκάστοτε ομιλητή το οποίο είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε όπως θα ήταν και με εσάς Υπουργέ αν ήσασταν σε ανάλογη θέση. Θα μπορούσατε να επικαλείστε διάφορες άλλες πηγές πληροφόρησης και όχι τα ονόματά μας.

Εκτός και εάν την επόμενη φορά να αναφερθείτε και στις άλλες αναρτήσεις μου για τα Τέμπη! Όπως για την υπουργοποίηση της μισής εξεταστικής επιτροπής. Όπως τις αναρτήσεις για τον δολοφόνο από τις Σέρρες Κώστα Καραμανλή. Όπως για τον μπουλντόζα από τον Βόλο (Χάρης Τριαντόπουλος). Όπως εκατοντάδες άλλες που δεν είναι υπέρ της κυβερνήσεώς σας. Τότε ναι μπορείτε άνετα να αναφέρετε το όνομά μου και θα σας επικροτήσω. Αλλιώς αφήστε το. Καριέρες στα παιδιά τα δικά μου δεν θα χτιστούν από όλους τους πολιτικούς εκεί μέσα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα