Θεοδωράκης: Ο λαϊκισμός θρέφει την ξενοφοβία και το ρατσισμό

Θεοδωράκης: Ο λαϊκισμός θρέφει την ξενοφοβία και το ρατσισμό
ΑΘΗΝΑ-4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ''ΔΡΑΣΗΣ'' // ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε στο συνεδριο της ΚΕΔΕ στη Σάμο για το προσφυγικό. "Για πολλούς στην κυβέρνηση το προσφυγικό είναι η τελευταία κόκκινη γραμμή αριστεροσύνης", σχολίασε

«Η φτώχεια δεν σε κάνει ακροδεξιό. Η απουσία πολιτικής, η απουσία αποφάσεων, η απουσία σχεδιασμού είναι αυτές που δημιουργούν φόβο στην κοινωνία. Μετά έρχεται ο λαϊκισμός που είναι παντού στην πολιτική, στο ίντερνετ, στα κοινωνικά δίκτυα και θρέφει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό» ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη σε όσους υποστηρίζουν ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε συνδυασμό με την κρίση και τη λιτότητα ευθύνονται για την άνοδο της ακροδεξιάς.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στην ομιλία του στο τριήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Σάμο για το προσφυγικό αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της κυβέρνησης σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του ζητήματος λέγοντας: «Η Κυβέρνηση έδωσε λάθος μηνύματα. Έκλεισε το μάτι στους πρόσφυγες λέγοντας “Ελάτε να σας μεταφέρουμε στην Ευρώπη”. Πίστευε ότι το προσφυγικό θα ήταν μέσο πίεσης για την περήφανη -δήθεν- διαπραγμάτευση», ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Για πολλούς στην κυβέρνηση το προσφυγικό είναι η τελευταία κόκκινη γραμμή αριστεροσύνης».

Μιλώντας για τον χορό των εκατομμυρίων που έχει στηθεί με αφορμή τους πρόσφυγες, και που πρώτο το Ποτάμι έχει αποκαλύψει στη Βουλή τόνισε: «Ζητάμε διαφάνεια και δεν την έχουμε. Οι φαντάροι ιδρώνουν για να κερδίζουν κάποιοι εργολάβοι. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης πρέπει να δώσουν απαντήσεις».

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε ιδιαίτερα στην συμβολή των Δήμων και των τοπικών κοινοτήτων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος λέγοντας ότι «οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης έσωσαν την τιμή του πολιτικού κόσμου στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση που ζήσαμε» ενώ τόνισε ότι «Δεν υπάρχει λύση όσο οι τοπικές κοινωνίες καλούνται να αναλάβουν βάρος χωρίς ισοδύναμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα