Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας προσβάλλει την προσπάθεια των Ελλήνων

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας προσβάλλει την προσπάθεια των Ελλήνων
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για την κυβερνητική πολιτική. Τι είπε για τους αγρότες και το κάλεσμα για συνεργασία από άλλα κόμματα

«Ο αληθινός αγροτικός κόσμος πρέπει να βάλει μια διαχωριστική γραμμή και να ξεκαθαρίσει ότι η εικόνα του αγρότη που είχαν επιβάλει ως στερεότυπο οι Νεοδημοκράτες και οι ΠΑΣΟΚΟΙ υπουργοί δεν είναι το μέλλον της αγροτιάς» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Ακραίως», ενώ τόνισε ότι: «Το Ασφαλιστικό των αγροτών, είναι ουσιαστικά ένα νέο εισπρακτικό σύστημα: Να πάρω μερικά λεφτά άμεσα, γιατί τώρα τα έχω ανάγκη».

Στη συνέχεια απέδωσε ευθύνες για τα δύο μεγάλα προβλήματα της χώρας, το προσφυγικό – μεταναστευτικό και το ασφαλιστικό, στον Πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας προσβάλλει την προσπάθεια των Ελλήνων. Από τον προηγούμενο Ιανουάριο, έπρεπε για τα δύο μείζονα προβλήματα, για το ασφαλιστικό και το μεταναστευτικό, να επιλέξει μια προσωπικότητα που θα είναι σε θέση να λύσει τα προβλήματα. Αν έχεις ανθρώπους, που αντί να λύνουν τα προβλήματα, τα διαιωνίζουν, τότε αναγκαστικά πας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και λες παραδίνομαι, δώστε μου τη λύση, γιατί εγώ δεν έχω».

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε ερώτηση του Τάκη Χατζή για το ποια είναι η λύση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος ανέφερε: «Πρέπει να υπάρχει ένας εθνικός συντονιστής. Αυτός θα μιλάει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την Τουρκία. Θα είναι ένας υπουργός εξωτερικών, άμυνας και μεταναστευτικού, όλα σ’ ένα. Επίσης πρέπει να έχει την απόλυτη ευθύνη η FRONTEX σε σχέση και με τα σύνορα και θα πρέπει το NATO να αναλάβει την ευθύνη της φύλαξης στα παράλια της Τουρκίας. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος το ΝΑΤΟ να επιχειρεί στα δικά μας χωρικά ύδατα γιατί από την Τουρκία ξεκινούν οι ροές».

Αναφορικά με τα «καλέσματα» συνεργασιών των άλλων κομμάτων o Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Η χώρα δεν έχει ανάγκη από ενώσεις μηχανισμών. Το αν θα είμαστε μαζί ή χώρια πρέπει να έχει βάση το τι υπερασπιζόμαστε. Στο συνέδριο του Ποταμιού θα παρουσιάσουμε τις δέκα μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και αμέσως μετά θα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με όλους όσους είναι ή παριστάνουν τους μεταρρυθμιστές», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Το θέμα δεν είναι ποια αγωνία έχουν οι βουλευτές του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας. Σημασία έχει ποια είναι η αγωνία της κοινωνίας».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

«Oι άνθρωποι στην Ευρώπη και στο ΔΝΤ έχουν κάνει αρκετά λάθη σε σχέση με τα προγράμματα που έχουν υπαγορεύσει στους Έλληνες πολιτικούς. Αλλά η ευθύνη είναι πρωτίστως των δικών μας πολιτικών. Ξέρετε ποια είναι η εικόνα των Ελλήνων πολιτικών της κυβέρνησης που πάνε στην Ευρώπη; Τα χέρια ψηλά, καμία πρόταση και καμία λύση».

«Η μεγάλη μας ευθύνη στο ότι δε λύνουμε το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, ή τουλάχιστον δεν γινόμαστε δυναμικός παράγοντας της λύσης, είναι ότι δίνουμε μετοχές σε αντιπάλους της χώρας, όπως αυτή την στιγμή είναι τα Σκόπια τα οποία συμπεριφέρονται πλέον με έναν αυτοκρατορικό αέρα».

«Εμείς, δεν είμαστε ΝΔ, δεν λέμε να ξεκινήσει το Ασφαλιστικό από μηδενική βάση. Η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο. Θα πρέπει να πάρει την τολμηρή απόφαση να βελτιώσει το κακό σχέδιο για το ασφαλιστικό που παρουσίασε η κυβέρνηση ώστε να πάμε στη Βουλή για να συζητήσουμε και να δούμε τι θα ψηφίσουμε».

«Υπάρχουν κάποιοι αγρότες που είναι πολύ αδικημένοι. Είναι οι νέοι παραγωγοί, οι άνθρωποι που δεν τους βοήθησε κανείς. Είναι αυτοί που θα σώσουν τη χώρα γιατί αν η παραγωγή δεν επιστρέψει στο ελληνικό χωράφι, θα ζούμε πάντα με δανεικά»

«Το Ποτάμι στο ασφαλιστικό είναι υπέρ του συστήματος των τριών πυλώνων. Το πρώτο είναι τι δίνω εγώ και παίρνω μια ελάχιστη σύνταξη. Δεύτερον είναι η επαγγελματική μου τάξη και το τι επιπλέον εισφορές δίνω στο ταμείο μου και το τρίτο είναι ο ιδιωτικός τομέας. Σε όλη την Ευρώπη δίνουν φορολογικά κίνητρα για να υπάρξουν αυτοί οι τρεις πυλώνες».

«Το Ποτάμι είναι ένα κόμμα που ξόδεψε στις εκλογές κάποιες δεκάδες χιλιάδες όταν τα άλλα κόμματα ξοδέψανε κάποια εκατομμύρια. Η ερώτηση λοιπόν ποιοι χρηματοδοτούν το πολιτικό μας σύστημα θα πρέπει να γίνει προς το ΣΥΡΙΖΑ που ξόδεψε κάποια εκατομμύρια, τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και το ΠΑΣΟΚ. Το ταπεινό Ποτάμι, ούτε αφίσες κόλλησε, ούτε διαφημιστικά έκανε. Το Ποτάμι, επειδή είναι καινούριος παίχτης δέχτηκε ένα τόνο λάσπης, από ανθρώπους φασίστες και από ανθρώπους σταλινικούς, ενώ είναι το κόμμα με την καθαρότερη πορεία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα