Θεοδωράκης σε Κωνσταντοπούλου για ‘αυτούς που καλύπτουν βιαστές’. ‘Γνωστή η ιστορία κάποιων στην υπηρέτηση των νταβατζήδων’ απαντά η ΠτΒ

Θεοδωράκης σε Κωνσταντοπούλου για ‘αυτούς που καλύπτουν βιαστές’. ‘Γνωστή η ιστορία κάποιων στην υπηρέτηση των νταβατζήδων’ απαντά η ΠτΒ

Ο πρόεδρος του Ποταμιού εγκάλεσε την πρόεδρο της Βουλής για "συγκάλυψη" της άκρας δεξιάς, για να του απαντήσει πως το κόμμα του δεν συμμετέχει στη επιτροπή για τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων. Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για "αυτούς που καλύπτουν τους βιαστές"

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή μετά από αναφορές του Σταύρου Θεοδωράκη πως η πρόεδρος της Βουλής ουσιαστικά συγκαλύπτει την άκρα δεξιά. Όλα ξεκίνησαν από μια παρατήρηση της κα. Κωνσταντοπούλου στον βουλευτή του Ποταμιού: “Κύριε Ψαριανέ μην κάνετε χειρονομίες”.

Τότε ο κ. Θεοδωράκης πήρε το λόγο και ανέφερε: “Μπορείτε να προσέχετε και δεξιά σας κα. Πρόεδρε. Κα. Κωνσταντοπούλου έχετε αποδείξει και στο παρελθόν και δεν πρέπει να εκτίθεστε ότι έχετε ένα πρόβλημα με την όρασή σας στα άκρα δεξιά”.

Η πρόεδρος της Βουλής πήρε τότε το λόγο και ανέφερε: “Αναμένω κ. Θεοδωράκη να συμμετάσχει το κόμμα σας στην επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, γιατί έχετε σοβαρό πρόβλημα να συμμετέχετε σε αυτή τη συζήτηση που ανάγεται στα εγκλημάτων ναζί στη χώρα μας”.

Αυτοί που καλύπτουν τους βιαστές

Ο κ. Θεοδωράκης αφού εγκάλεσε την κα. Κωνσταντοπούλου για τη στάση της, ανέφερε: “Είχα το θάρρος μέσα στο Βερολίνο, μετά από συνάντησή μου με τον αντικαγκελάριο, να θέσω, όχι ως ηθικό ζήτημα όπως ο πρωθυπουργός το ζήτημα του κατοχικού δανείου. Αυτή είναι η θέση του Ποταμιού δεν μίλησα με άλλη γλώσσα” είπε.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ποταμιού επιτέθηκε σε πιο προσωπικό επίπεδο στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: “Έχω να της θυμίσω πολλές ιστορίες για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των γυναικών” είπε και συνέχισε: “Λέτε και δεν ξέρουμε την ιστορία των ανθρώπων σε αυτό το μικρό κοινοβούλιο. Έχουμε μαζέψει τις ανακοινώσεις από τις οργανώσεις των γυναικών για τη δράση της και θα τα πούμε τότε. Από μερικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τότε αρθρογραφούσαν στην Αυγή για αυτούς που καλύπτουν τους βιαστές”.

Δείτε το βίντεο:

Φυσικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε στις αιτιάσεις του κ. Θεοδωράκη λέγοντας: “Επειδή πολλά ειπώθηκαν και δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση. Στην επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών η οποία άκουσε την επιτροπή του γενικού λογιστηρίου του κράτους που προσδιορίζει την ελληνική αξίωση, το κόμμα σας δεν συμμετέχει. και είναι ανεξήγητο γιατί από όλες τις επιτροπές μόνο σε αυτή δεν συμμετέχετε” είπε και προσκάλεσε για μια ακόμη φορά το κόμμα να συμμετέχει.

“Κατά δεύτερον επειδή η ιστορία του καθενός είναι γνωστή και στην υπηρέτηση των δικαιωμάτων και της αλήθειας και στην υπηρέτηση της συκοφαντίας και των νταβατζήδων” είπε ανεβάζοντας και πάλι τους τόνους: “Η δική μου συνεισφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι να καταθέσω στα πρακτικά αυτής εδώ της συζήτησης την επίσημη ανακοίνωση του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, που αποδεικνύει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι καθόλου μόνη της και η οποία λέει ότι τα μνημόνια κατέστρεψαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και απειλούν τη δημοκρατία” σημείωσε, χωρίς να “σηκώσει το γάντι” επί του προσωπικού.

Δείτε το βίντεο:

“Εμείς δεν ψηφίσαμε μνημόνια, όπως κάποιοι υπουργοί”

Στη δευτερολογία του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχετικά με το ότι το όριο για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης είναι η 14η Ιουνίου, όπως είχε πει στην πρωτολογία του, σημείωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς του ανέφερε ότι “τελειώνουμε σίγουρα πριν τις 14”, ενώ, όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, την ίδια εικόνα είχε και από την πρόσφατη επίσκεψη του στην Γαλλία. Και τόνισε “το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και καμώνεται ότι δεν το γνωρίζει”.

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι “το Ποτάμι δεν είναι παραπόταμος κανενός, και κάποιοι πρέπει να είναι προσεκτικοί: εμείς δεν ψηφίσαμε μνημόνια, όπως κάποιοι υπουργοί. Και θα μας παρακαλάτε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο, το οποίο δεν θα το πείτε, βέβαια, έτσι. Ακούγονται πολλά: συμβόλαια ανάπτυξης, συμφωνίες ανασυγκρότησης κλπ.

Εξάλλου, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει ποια είναι η πρόταση της κυβέρνησης. Όπως είπε “ποια είναι η πρότασή σας; Το άρθρο σας στη “Le Monde”; Η ομιλία σας μετά τη Σύνοδο στη Ρίγα; Αυτά που λέτε στην κυρία Μέρκελ; “Η συμφωνία δεν είναι λαγός να βγει από το καπέλο” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης για να συμπληρώσει ότι μια συμφωνία χρειάζεται δουλειά, χρειάζεται σχέδιο και χρειάζεται τόλμη.

Τέλος επισήμανε ότι “εμείς αυτή τη συμφωνία θα τη ψηφίσουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει λευκή επιταγή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα