Θεοδωράκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα το χρήσιμο είναι να είμαστε απέναντι σας

Θεοδωράκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα το χρήσιμο είναι να είμαστε απέναντι σας
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσθέτει "σκότος πάνω στο σκότος, σπατάλη πάνω στη σπατάλη" του κομματικού κράτους και δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό. Η ιστορίας με τον τσάρο και το... λίπος

Το Ποτάμι χωρίς ενδοιασμό καταψηφίζει τον προϋπολογισμό, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξηγώντας γιατί το κόμμα του αρνείται την πρόταση συναίνεσης που κατέθεσε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας και που επανέλαβε νωρίτερα σήμερα στην κοινοβουλευτική συζήτηση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

“Τις τελευταίες ημέρες ψάχνετε  σανίδα σωτηρίας και ζητάτε συναίνεση, ενώ έχετε κόψει γέφυρες με τη δημουργική Ελλάδα, διορίζετε συγγενείς και φίλους και τώρα λέτε βοηθήστε. Το Ποτάμι ήταν και είναι εδώ για να βοηθήσει τη χώρα. Αυτό κάναμε και το καλοκαίρι, αλλά τώρα το χρήσιμο για την πατρίδα είναι να είμαστε απέναντι σας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν είναι εδώ για να αλλάξει κάτι, απλώς προσθέτει σκότος πάνω στο σκότος σπατάλη πάνω στη σπατάλη”, είπε ο κ.Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκίνησε την ομιλία του ζητώντας “να μιλήσουμε για το σκοτάδι των δαπανών του δημοσίου, για τις σπατάλες του κομματικού κράτους, τις σπατάλες των παλιών και τις νέες που προστίθενται.

Διηγήθηκε μάλιστα μία ιστορία που καταγράφεται σε οικονομικά εγχειρίδια: Κάποτε ο τσάρος πήγε για κυνήγι και ζήτησε ένα βαζάκι λίπος για να γυαλίσει τις μπότες του. Στη συνέχεια έγραψαν αυτή τη δαπάνη στον προϋπολογισμό: Δέκα ρούβλια. Στο τέλος είδαν ότι υπήρχαν δέκα ρούβλια για το χρέος και πρόσθεσαν δύο, την επόμενη χρονιά το ποσό έγινε 20, μετά 100 και στο τέλος 200 και για χρόνια εγγράφονταν στον προϋπολογισμό της Ρωσίας ρούβλια ικανά για να  γυαλίσουν τις  μπότες όλου του λαού, καθώς όπως σχολίασε ο κ.Θεοδωράκης οι γραφειοκράτες του ρωσικού δημοσίου θεωρούσαν ότι η δαπάνη αυτή ήταν χρήσιμη και δεν την άλλαξαν ποτέ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα