Θεοδωράκης: Θέλετε να φύγει το ΔΝΤ και να μείνετε μόνοι με Σόιμπλε;
Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ κάλεσε τον Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν επιθυμεί να φύγει το ΔΝΤ και τον κατηγόρησε ότι συγκυβερνά με τον ακροδεξιό Καμμένο. "Ο Μουλόπουλος δεν ήταν απλά βουλευτής", σχολίασε συνεχίζοντας την κριτική για ΔΟΛ. Τι είπε για τον εκλογικό νόμο
- 18 Ιανουαρίου 2017 18:45
Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τη συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο αποκάλεσε “ακροδεξιό”, εξαπέλυσε δευτερολογία του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, συνεχίζοντας παράλληλα την κριτική για το ΔΟΛ.
Είπε ναι σε προσπάθεια διάσωσης των εντύπων, όχι όμως των ιδιοκτητών. Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει εάν προτιμά να φύγει το ΔΝΤ και να μείνει… μόνος με το Σόιμπλε. Από τη δική του πλευρά πάντως ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει μόνος σε μία προσπάθεια αναζήτησης συμμάχων για νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, κάνοντας λόγο για τυχοδιωτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με το τι τον συμφέρει κάθε φορά.
“Δεν θέλω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να υπερασπιστώ τους προηγούμενους κυβερνώντες αλλά πραγματικά υπάρχει κάτι οξύμωρο σε αυτά που συνήθως λέει ο κ. Τσίπρας. Διαμαρτύρεται συνέχεια για τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ. Θα τον ακούσει κάποιος απ’ έξω και θα πιστέψει ότι δεν κυβερνά με έναν ακροδεξιό. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι τουλάχιστον ανειλικρινές να αναφέρεσαι στο προηγούμενο καθεστώς λέγοντας ότι ήταν η δεξιά με το κέντρο που κυβερνούσε, και σήμερα που εσύ κυβερνάς με έναν ακροδεξιό πολιτικό, να μην λες κουβέντα. Έλεος και λίγη αυτογνωσία”, είπε ο κ.Θεοδωράκης. Σημείωσε δε ότι ενώ στην πρωτολογία του κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν συμφωνεί με τις αγωγές και τα αυτόφωρα του κ. Καμμένου στους δημοσιογράφους, δεν πήρε καμία απάντηση και το ερώτημα θα παραμείνει.
“Υποβίβασε ο κ. Τσίπρας τον κ. Μουλόπουλο, στη θέση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ Μουλόπουλος έχει μια άλλη ιδιότητα κύριοι συνάδελφοι, είναι πρόεδρος του ΔΣ της Αυγής σήμερα. Και τέλος πάντων, όντως πρέπει να σώσουμε τον ΔΟΛ και τους εργαζόμενους και να βρούμε επιχειρηματική λύση χωρίς θαλασσοδάνεια. Και τον Μαρινόπουλο δεν έπρεπε να σώσουμε; Έπρεπε. Έστειλε ο κ. Τσίπρας τον κ. Σκουρλέτη να αναλάβει τον Μαρινόπουλο; Στέλνει δηλαδή το κυβερνητικό κόμμα σε κάθε επιχείρηση που πρέπει να σωθεί ένα έμπιστο ανώτερο κομματικό στέλεχος για να το σώσει; Αστειότητες. Είναι σαφές ότι προσπαθεί το μακρύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποτυχία στα κανάλια, να ελέγξει τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και μέσω αυτού πιστεύω το MEGA”, υποστήριξε στη συνέχεια.
Δεν απέρριψε πάντως την πρόταση Τσίπρα για ένα θεσμικό πλαίσιο στον τύπο, σημειώνοντας όμως: “Είμαστε σύμφωνοι ότι πρέπει να γίνει μια προσπάθεια διάσωσης των εντύπων. Όχι διάσωσης των ιδιοκτητών των εντύπων αλλά των εντύπων. Και αυτή η προσπάθεια έχει γίνει στο εξωτερικό. Έχει γίνει στη Γαλλία επί Σαρκοζί, έχει γίνει στην Ιταλία επί Ρέντζι. Πρέπει να το κάνουμε, δεν πρέπει να μείνει η χώρα χωρίς έντυπα.”
Κατηγόρησε στη συνέχεια για δειλία το ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του εκλογικού νόμου, διερωτώμενος γιατί δεν αποδέχεται την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών (επειδή όπως είπε δεν ήθελε ο Λεβέντης), καταλήγοντας: “Άρα, λοιπόν, και στον εκλογικό νόμο κάνετε τυχοδιωκτικές επιλογές ανάλογα με το τι σας συμφέρει κάθε φορά. Και όπως αντιλαμβάνεστε αν κάποιος κάνει ευκαιριακές επιλογές, τυχοδιωκτικές πολιτικές στο τέλος μένει μόνος του, χωρίς συμμάχους σε κανένα θέμα.”
Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε κλείνοντας τη δευτερολογία του τον κ.Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν πρέπει να φύγει το ΔΝΤ. ” Θέλετε λοιπόν να φύγει το ΔΝΤ και να μείνετε μόνοι με τον κ. Σόιμπλε; Αυτή τη στιγμή είναι προς όφελος της χώρας να φύγει το ΔΝΤ και να μείνει χωρίς αντίπαλο η απαίτηση του Σόιμπλε για μεγάλα πλεονάσματα; Στην υπόθεση του χρέους το ΔΝΤ έχει αρνητική θέση;” ήταν τα ερωτήματα που έθεσε, τονίζοντας: “Η αναβολή δεν είναι ο δρόμος. Πρέπει να προχωρήσουμε. Οι ξεχασμένοι Έλληνες δεν έχουν άλλη υπομονή και αυτό αφορά τους αγρότες, τους ανέργους, τους δημιουργικούς Έλληνες.”