Θεοδωρικάκος: “Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν – Ο νόμος ισχύει για όλους”

Θεοδωρικάκος: “Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν – Ο νόμος ισχύει για όλους”
Τάκης Θεοδωρικάκος ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Σε συνέντευξή του στον Αnt1, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε για την συμβολή της ΕΛ.ΑΣ στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, για τη διεξοδική έρευνα των Αρχών στις υποθέσεις βιασμού (Κολωνός, Κιβωτός του Κόσμου) καθώς και για το καλοκαιρινό επεισόδιο με τους 38 πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου.

Στις δράσεις της αστυνομίας και της πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών αλλά και της ενδοοικογενειακής βίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, σήμερα Σάββατο (26/11), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, που ήταν χτες Παρασκευή (25/11).

Ο Υπουργός τόνισε πως από την αρχή της χρονιάς έχουν αντιμετωπιστεί πάνω από 10.000 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας στα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας και τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

“Θέλω να σας πω ότι στα περισσότερα από αυτά επικεφαλής είναι γυναίκες Αξιωματικοί για ευνόητους λόγους. Πιστεύω ότι εκείνες είναι πολύ χρήσιμες και αποτελεσματικές σε αυτόν τον τομέα.

Εργάζονται και υπηρετούν αυτή την προσπάθεια 400 στελέχη της Αστυνομίας τα οποία είναι ειδικά εκπαιδευμένα, ενώ καθώς απευθύνονται γυναίκες και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της Αστυνομίας έχουν ήδη εκπαιδευτεί άλλοι 6.000 αστυνομικοί, και νομίζω ότι υπάρχει μία μεγάλη διαφορά.

Πιστεύω ότι πριν από 10 και 20 χρόνια και 30 χρόνια ίσως, αυτό που κυριαρχούσε είναι να μην είναι κοντά η Αστυνομία στο τί συμβαίνει ας πούμε στο σπίτι του κάθε πολίτη, υπήρχε μία αρνητική προδιάθεση” εξήγησε ενώ πρόσθεσε πως σε λίγες εβδομάδες τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή το Panic Button, με την οποία γυναίκες υπό κίνδυνο θα μπορούν πατώντας ένα κουμπί στο κινητό, να ειδοποιούν την αστυνομία.

Αναφορικά με τις υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη το τελευταίο χρονικό διάστημα, από την “Κιβωτό του Κόσμου” μέχρι την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι “όλες οι υποθέσεις, έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: ότι η πολιτεία έδρασε και δρα αποτελεσματικά, ότι αποδεικνύεται ότι ο νόμος ισχύει για όλους απαρέγκλιτα, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις”.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε ακόμα πως οι έρευνες διεξάγονται από την Ελληνική Αστυνομία με αποτελεσματικότητα και με γνώμονα την εφαρμογή του νόμου, χωρίς εξαιρέσεις: «Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου», και πρόσθεσε πως εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί το πόρισμα του διεξοδικού οικονομικού ελέγχου που πραγματοποιείται από την Οικονομική Αστυνομία στην «Κιβωτό του Κόσμου» και να παραδοθεί στις εισαγγελικές Αρχές.

Αναφορικά με την υπόθεση των 38 μεταναστών στην βραχονησίδα του Έβρου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως “η αλήθεια αποκαλύφθηκε” και “η ΜΚΟ που παρουσίασε ψευδή στοιχεία βρίσκεται υπό δικαστικό έλεγχο”, ενώ ζήτησε από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έστω και τώρα, να ζητήσει συγγνώμη στην Ελληνική Αστυνομία και τον Στρατό.

Συγκεκριμένα είπε, “η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε οργανώσει όλη αυτή τη φασαρία την οποία τότε έσπευσε να υιοθετήσει και δεν έχει ζητήσει από τότε συγνώμη ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο κύριος Τσίπρας, ο οποίος αυγουστιάτικο μας κατηγόρησε ότι είμαστε και προδότες και δολοφόνοι. Προδότες γιατί εκχωρήσαμε, υποτίθεται, μία νησίδα στην Τουρκία, η οποία απεδείχθη ότι ανήκει στην τουρκική επικράτεια, με επίσημα έγγραφα του δικού μας Γενικού Επιτελείου Στρατού, τα οποία είναι υπεράνω οποιασδήποτε αμφισβήτησης και, δεύτερον, ότι δεν πέθανε κανένα παιδί μέσα σε ελληνικό έδαφος.

Επομένως μετά την Μ.Κ.Ο. η οποία ελέγχεται πλέον δικαστικά και αυτό έπρεπε να γίνει, για άλλη μία φορά θα καλέσω τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έστω και τώρα και ύστερα από τόσους μήνες να αναγνωρίσει αυτό το τεράστιο λάθος του και να ζητήσει μία συγγνώμη, όχι από την κυβέρνηση, κυρίως από τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες μας και τους πολίτες του Έβρου οι οποίοι φυλάττουν τα σύνορα μας με αποφασιστικότητα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα