Θεοδωρικάκος: Συνεργασία με τις Περιφέρειες στη μάχη των ελέγχων στην αγορά

Διαβάζεται σε 2'
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στην Πολιτεία και τις Περιφέρειες στη μάχη των ελέγχων στην αγορά τονίστηκε στη συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον Θόδωρο Λιβάνιο και τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στην Πολιτεία και τις Περιφέρειες στη μάχη των ελέγχων στην αγορά, με στόχο την αποκλιμάκωση των τιμών και την επικράτηση του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος όλων των νοικοκυριών τονίστηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Θόδωρου Λιβάνιου με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση υπάρχει κοινό όραμα για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας και για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με την Ένωση Περιφερειαρχών της Ελλάδας, τον Πρόεδρό της, κ. Τζιτζικώστα και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θοδωρή Λιβάνιο. Δύο είναι τα βασικά θέματα της συνεργασίας με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Το πρώτο είναι ότι ζητήσαμε και συμφωνήσαμε τη συνδρομή των υπηρεσιών των Περιφερειών στη μάχη ενάντια στην ακρίβεια, τη μάχη για να μειωθεί το κόστος ζωής και να αποκλιμακωθούν οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών, αλλά και η κοινή προσπάθεια για την εφαρμογή της νομοθεσίας με την οποία αντιμετωπίζεται η αισχροκέρδεια σε μια σειρά προϊόντων και ολιγοπωλιακών καταστάσεων. Αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί και να πετύχουμε όλοι μαζί τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.

Δεύτερον, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας και την ανάγκη από κοινού να υπηρετήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, πιο δυναμικό, με πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, με καινοτομία, με περισσότερες εξαγωγές και με μεγάλη ενίσχυση του ρόλου της βιομηχανίας. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί. Ανακοινώσαμε ότι αύριο οι Περιφέρειες θα πάρουν 27 εκατ. ευρώ. Υπάρχει υπόλοιπο από παλαιότερες εφαρμογές Αναπτυξιακών Νόμων προκειμένου να ενισχυθούν τα αναπτυξιακά σχέδια αρκετών εκατοντάδων επιχειρήσεων».

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γεώργιος Χατζημάρκος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Αμανατίδης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτριος Κουρέτας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου,Δημήτριος Πτωχός και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα