Θεσμική εκτροπή για τις τηλεοπτικές άδειες καταγγέλλει ο Βενιζέλος

Θεσμική εκτροπή για τις τηλεοπτικές άδειες καταγγέλλει ο Βενιζέλος
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη Βουλή, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη Δικαιοσύνη με μεθόδους παρακράτους, απαξιώνει το ΣτΕ και παραβιάζει τις αξίες της ΕΕ. Μίλησε για "υπαρξιακό πρόβλημα" της κυβέρνησης.

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης ενόψει της απόφασης του ΣτΕ για το νόμο Παππά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει και ευτελίζει τη Δικαιοσύνη με «μεθόδους παρακράτους».

«Το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η θεσμική εκτροπή» κατήγγειλε ο κ. Βενιζέλος με αφορμή τη διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών. Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι επιχειρεί μια – αναποτελεσματική- προσπάθεια υπονόμευσης και ευτελισμού της δικαιοσύνης με μεθόδους παρακράτους. «Η ιστορία των αδειών είναι υπαρξιακό πρόβλημα της κυβέρνησης και γιγαντιαία προσπάθεια υπονόμευσης της δικαιοσύνης» πρόσθεσε και μίλησε για «στοχοποίηση δικαστών». Μίλησε, μάλιστα, για παραβίαση των αξιών της ΕΕ από την κυβέρνηση και προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία σε σχέση με τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης. «Κάτω τα χέρια από τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς !» τόνισε.

Ο πρώην πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε, όμως, επίθεση και σε δικαστικούς λέγοντας η ευθύνη δεν ανήκει στην κυβέρνηση αλλά και σε μερίδα μελών της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα