Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 29χρονος που σκότωσε τον 64χρονο

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 29χρονος που σκότωσε τον 64χρονο
Ο 29χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία του 64χρονου intime news

Ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος του 29χρονου που ομολόγησε την άγρια δολοφονία του 64χρονου. Παραμένει υπό κράτηση.

Στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 29χρονος που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία του 64χρονου, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία μαχαιριού, ενώ τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια από την οποία πήρε προθεσμία για την προσεχή Τρίτη. Μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση παραμένει υπό κράτηση.

Ενώπιον της εισαγγελέως φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα, χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Ο ψευδής ισχυρισμός περί διπλής ανθρωποκτονίας

Λίγα 24ωρα πριν προβεί στην ανθρωποκτονία, ο 29χρονος που είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί για κλοπές και ναρκωτικά, παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, όπου κατέθεσε – ψευδώς όπως αποδείχθηκε – ότι δολοφόνησε δύο αλλοδαπούς οι οποίοι αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν. Ισχυρίστηκε δε, ότι πέταξε τα πτώματά τους στον Γαλλικό Ποταμό.

Για τον ισχυρισμό αυτό που δεν επιβεβαιώθηκε σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία για ψευδή καταγγελία, πράξη για την οποία καταδικάστηκε, την περασμένη Τρίτη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε φυλάκιση 8 μηνών, με 3ετή αναστολή. Η αδελφή του, σε δηλώσεις της, ανέφερε ότι προέβη στην καταγγελία αυτή γιατί ήθελε να επιστρέψει στη φυλακή προκειμένου να αποτοξινωθεί. Σημείωσε επίσης ότι ο 29χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Το χρονικό του φρικτού εγκλήματος

Σύμφωνα με όσα φέρεται να ομολόγησε ο 29χρονος δράστης, μετέβη στο διαμέρισμα του θύματος προκειμένου να εκτελέσει εργασίες για τις οποίες θα αμειβόταν. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το θύμα προσπάθησε να τον βιάσει. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ομολογία του 29χρονου, ακολούθησε πάλη μεταξύ τους, προκειμένου ο δράστης να ξεφύγει από τον 64χρονο.

Κατά τη διάρκεια της πάλης, ο καθ’ ομολογίαν δράστης χτύπησε με γροθιές το θύμα στο πρόσωπο και αμέσως μετά έδεσε τον λαιμό του 64χρονου με σχοινί.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στην κουζίνα του διαμερίσματος, απ΄ όπου πήρε τρία μαχαίρια από την κουζίνα του διαμερίσματος. Τα δύο τα κάρφωσε στο στρώμα και το τρίτο το τοποθέτησε στη βουβωνική περιοχή του θύματος.

Ο δράστης φέρεται να δήλωσε στις Αρχές ότι με σφουγγάρι που βρήκε στο διαμέρισμα και με το αίμα του θύματος, έγραψε σε τοίχο του διαμερίσματος: “ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ – 1”.

Ο ίδιος οδήγησε τους αστυνομικούς σε διαμέρισμα επί της οδού Καζαντζάκη όπου η σορός του 64χρονου βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος.

Το θύμα έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και εκχυμώσεις στο κεφάλι.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα