Θετικά βλέπει η ΝΔ την πρόταση ΠΑΣΟΚ για εξεταστική στην υγεία

Θετικά βλέπει η ΝΔ την πρόταση ΠΑΣΟΚ για εξεταστική στην υγεία
Συνάντηση του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Πιο κοντά μπορεί να φέρει την αξιωματική αντιπολίτευση με τη Χαριλάου Τρικούπη η πράσινη πρόταση για εξεταστική, καθώς στη ΝΔ συνεχίζουν τις προσπάθειες για αντιπολιτευτικό μέτωπο

Ανοιχτό αφήνουν στη ΝΔ το ενδεχόμενο να ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να συνυπογράψουν την «πράσινη» πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υγεία για την 20ετία 1997-2017. Όπως αφήνουν να εννοηθεί, πηγές του Μοσχάτου, με το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν κοινές εκτιμήσεις της ΝΔ και στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συμπεριλαμβάνει στην έρευνα την περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μάλιστα η ΝΔ δια του αντιπροέδρου της Άδωνι Γεωργιάδη όταν ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη σύσταση εξεταστικής για την υγεία για την περίοδο ως το 2014 είχε χαρακτηρίσει «ευπρόσδεκτη» την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας ωστόσο και τη διερεύνηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ καθώς είχε σημειώσει  με την υποσημείωση «να διερευνηθούν όλα – φυσικά μέχρι σήμερα» δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εκεί θα δούμε πολλά και την “πρώτη φορά Αριστερά”».

Πάντως το γεγονός ότι σε ένα πεδίο, στο οποίο η κυβέρνηση φαίνεται να επενδύει πολλά στην πολιτική αντιπαράθεση με την ΝΔ όπως είναι η διαφθορά και η διαφάνεια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι πιθανό να αποκτήσουν κοινό βηματισμό θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα πρώτο απτό βήμα στους σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για να διαμορφώσει προϋποθέσεις πολιτικής απομόνωσης της κυβέρνησης και να ρίξει γέφυρες για μελλοντικούς κυβερνητικούς εταίρους.

Μάλιστα μέσα σ’ αυτό το κλίμα, μιας πρώτης προσέγγισης με το ΠΑΣΟΚ σε κοινή αντιπολιτευτική δράση, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντάται σήμερα το μεσημέρι και με τον επικεφαλή του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ αύριο θα έχει τετ α τετ με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και την Πέμπτη θα δει τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο μεταξύ η ΝΔ θα επιμείνει να σηκώνει το θέμα του προ ετών ταξιδιού του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα και χτες σύσσωμη η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα κατέθεσε σύσσωμη ερώτηση στη βουλή. Μάλιστα δεν αποκλείεται από γαλάζιες πηγές τις επόμενες μέρες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει να κληθεί και να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της βουλής ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα