Θύελλα στη Βουλή στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

Θύελλα στη Βουλή στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε τη διαδικασία - εξπρές. Αποχώρησε το ΚΚΕ. «Δεν ζούμε σε συνθήκες κανονικότητας» παραδέχτηκε ο Πάνος Σκουρλέτης

Την επείγουσα διαδικασία συζήτησης και του δεύτερου πακέτου μέτρων με τα προαπαιτούμενα κατήγγειλαν όλα τα κόμματα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επέλεξε σκόπιμα την επεξεργασία-εξπρές. Οι βουλευτές του ΚΚΕ αποχώρησαν μάλιστα από τη συζήτηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας «αυταρχισμό» και μεθόδευση από πλευράς της κυβέρνησης.

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν ζούμε σε συνθήκες κανονικότητας» απάντησε από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, και κάλεσε τα κόμματα της Βουλής να αποδεχθούν την έκτακτη διαδικασία λόγω και της ανάγκης να ενσωματωθεί το ταχύτερο δυνατό στο ελληνικό δίκαιο η κοινοτική οδηγία για την ενεργειακή απόδοση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο. Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, καταλόγισε, όμως, στον κ. Σκουρλέτη και την κυβέρνηση ότι είχαν όλο το προηγούμενο επτάμηνο στη διάθεσή τους για να ενσωματώσουν τη συγκεκριμένη οδηγία. Απεκάλυψε, μάλιστα, ότι ο ίδιος είχε προετοιμάσει σχετικό νομοσχέδιο. Απαντώντας ο κ. Σκουρλέτης καταλόγισε σε έντονο ύφος «περίσσεμα θράσους» στον κ. Μανιάτη.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν, πάντως, οι βουλευτές όλων των πτερύγων επισημαίνοντας ότι το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα κατατέθηκε την Πέμπτη το απόγευμα δηλαδή ελάχιστες ώρες πριν εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με αποτέλεσμα να μην έχουν χρόνο να το μελετήσουν. Η ΝΔ απείλησε, μάλιστα, ότι θα αποχωρούσε από τη συζήτηση αν επέμενε η κυβέρνηση σε κατεπείγουσες διαδικασίες. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν όταν αποφασίστηκε να υπάρξει μεγαλύτερη ευχέρεια συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα