Θυμήθηκαν να σταματήσουν τα κηρύγματα μίσους του Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή
Φραγή στις τηλεφωνικές συνομιλίες μέσα από τη φυλακή, εφόσον οδηγούν σε υποκίνηση μίσους και εξέγερσης βάζει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού. Μια απόφαση κατόπιν εορτής.
- 07 Οκτωβρίου 2021 16:30
Την απαγόρευση επικοινωνίας του Ηλία Κασιδιάρη με οποιονδήποτε πέραν των συγγενών του και του δικηγόρου του, προκειμένου να μπει φρένο στα “κηρύγματα μίσους” που μετέδιδε τον τελευταίο καιρό μέσα από τις φυλακές Δομοκού, αποφάσισε το Συμβούλιο των φυλακών, μετά από εισήγηση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.
Η απόφαση ελήφθη μετά από ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Υπουργό Παιδείας για τα ανησυχητικά φαινόμενα ανασύστασης των φασιστικών ταγμάτων εφόδου, ένα χρόνο μετά τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ Σίας Αναγνωστοπούλου.
Συγκεκριμένα, ο καταδικασθείς Ηλίας Κασιδιάρης μέσα από τις φυλακές Δομοκού, μετέδιδε ηχογραφημένες εκπομπές στο διαδίκτυο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να συντονίζει συγκεντρώσεις του καινούργιου κόμματος που ηγείται. Ο Κασιδιάρης συνέχιζε να παρεμβαίνει συστηματικά μέσα από την φυλακή μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter. Σημειώνεται ακόμη πως ο ίδιος έχει τηλεφωνήσει και κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης οπαδών του και τους μιλούσε μέσω του καρτοτηλεφώνου της φυλακής, σε πραγματικό χρόνο.
Οι βουλευτές σημείωναν ότι γι’ αυτούς τους λόγους, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έγγραφο που ζητούσε την ποινική αξιολόγηση της δραστηριότητας μέσα από τις φυλακές Δομοκού του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, από τον προηγούμενο Μάιο. Με δεύτερο έγγραφό της προς τις φυλακές Δομοκού, ζητούσε ακολούθως εξηγήσεις για το κατά πόσο ο καταδικασθείς τηρεί τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα που αφορούν στην τηλεφωνική επικοινωνία.
Έτσι, ως συνέχεια των παραπάνω, την Πέμπτη το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού αποφάσισε τον έλεγχο του κρατούμενου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο (skype), δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους, με σκοπό την ομαλή διαβίωση στο κατάστημα και την ταχύτερη προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.
Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρεται στην απόφαση, αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία (συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων) και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης, εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων, θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος.
Η Σ. Νικολάου μιλώντας στο Star δήλωσε πως από τον Μάιο του 2021 έστειλε αναφορά στον Αρμόδιο Εισαγγελέα ο οποίος ερευνά την υπόθεση και είναι πιθανόν να αποκαλύψει και άλλες παράνομες ενέργειες σχετικά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες του κυρίου Κασιδιάρη οι οποίες καταγράφονται και αναρτώνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Η Επίσημη Πολιτεία οφείλει να παρεμβαίνει σε περίπτωση που το επιβάλλουν λόγοι εθνικής ασφάλειας ή προς διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων”, είπε.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω αποφασίστηκαν από το Συμβούλιο Φυλακών με παραδειγματική καθυστέρηση, την ώρα που ενώ βιώνουμε νέα έξαρση ακροδεξιάς βίας, τρεις καταδικασθέντες της Χ.Α., με έναν εξ αυτών να είναι ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μεταφέρθηκαν από τις φυλακές Δομοκού στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας.
Δήλωση Οικονόμου
Ερωτηθείς αν τα έγκλειστα, μέλη της Χρυσής Αυγής, ενδέχεται μέσω κάποιων διαύλων επικοινωνίας να καθοδηγούν ακραίες συμπεριφορές και δράσεις στην κοινωνία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Λ. Οικονόμου σημείωσε την Πέμπτη: “Έχουν γνώση οι φύλακες”. “Πάντως, το κράτος είναι σε εγρήγορση” επανέλαβε, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφεθεί χώρος για ανάπτυξη τέτοιου είδους εγκληματικών δραστηριοτήτων”.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις