Τι έφαγαν Τσίπρας-Τζεντολίνι στην Κέρκυρα;
Αν από κάτι δεν είχε κανένα παράπονο ο ιταλός πρωθυπουργός, κατά την διαμονή του στην Κέρκυρα, είναι η φιλοξενία που του παρείχε ο έλληνας ομόλογός του. Στα καλύτερα πήγε ο Αλέξης Τσίπρας τον Πάολο Τζεντινόλι. Και τον τάισε και τα καλύτερα, αφού το δείπνο που του παρέθεσε πραγματοποιήθηκε στο πολυβραβευμένο με αστέρια Michelen εστιατόριο του γνωστού από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις σεφ, Έκτορα Μποτρίνι. Το μενού που επιμελήθηκε ειδικά για τους υψηλούς του προσκεκλημένους ο κερκυραίος σεφ, είχε έντονο άρωμα από την θάλασσα της Μεσογείου και φυσικά παραδοσιακές γεύσεις από το νησί του, πάντα με τις δικιές του, gourmet πινελιές. Περιελάμβανε ελιές και καρπάτσιο ξιφία για ορεκτικό, μια παραδοσιακή νεαρτζοσαλάτα, ενώ το κυρίως πιάτο ήταν το κερκυραϊκό μπουρδέτο. Για γλυκό σέρβιρε παγωτό βανίλια με σορμπέ φράουλας. Και τα ποτά είχαν άρωμα Ελλάδας, αφού επιλέχθηκαν λευκά κρασιά, από Κεφαλλονιά, Σαντορίνη και Σάμο.
- 15 Σεπτεμβρίου 2017 13:55