Τι θα καταθέσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στον ανακριτή

Τι θα καταθέσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στον ανακριτή
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Διαβάστε τι θα υποστηρίξει (Vid)

Λίγο πριν τις 10.00 το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μέγκα θα θα ισχυριστεί ότι δεν αποφάσιζε μόνος του για τις αγορές των εξοπλιστικών θέλοντας να δείξει ότι τις αποφάσεις έπαιρναν από κοινού τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και όχι μόνο ο ίδιος.

“Χρόνια πολλά, λυπάμαι που είστε εδώ Δευτεριάτικα”, είπε ο Α. Τσοχατζόπουλος στους δημοσιογράφους λίγο πριν μπει στο γραφείο του ανακριτή.

Ο πρώην υπουργός, που συνελήφθη μετά από ένταλμα του ανακριτή το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, θα παραδώσει απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Παράλληλα, το Μέγκα ανέφερε πως ο κ. Τσοχατζόπουλος θα ισχυριστεί πως το 2000 η απόφαση για την ανάθεση κατασκευής των υποβρυχίων ελήφθη συνολικά από το ΚΥΣΕΑ. Τονίζει δε πως οι συνήγοροί του αναμένεται να υποστηρίξουν ότι το θέμα έχει παραγραφεί εφόσον η βουλή έκλεισε το θέμα.

Ο πρώην υπουργός αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να μελετήσουν οι συνήγοροί του τη δικογραφία. Οι συνήγοροί του με ανακοίνωσή τους εγείρουν νομικά ζητήματα αλλά και θέμα παραβίασης της Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θέτουν.

Μάλιστα στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για “θεαματικό” ή “θεατρικό” τρόπο που εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης κατά του εντολέα τους το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και επισημαίνουν ότι δεν προηγήθηκε κλήση σε απολογία.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση των συνηγόρων του.

Τέλος, το Μέγκα σημειώνει πως εφόσον λάβει προθεσμία για να μελετήσουν οι συνήγοροί του τη δικογραφία, θα αφεθεί ελεύθερος μιας και υφίσταται η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Στην περίπτωση που το αίτημά του δεν γίνει δεκτό αναμένεται να υποβάλει υπόμνημα.

Θυμηθείτε τη πορεία του Άκη Τσοχατζόπουλου. Πως φτάσαμε στο σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα