Τη ‘βία της κυβέρνησης’ στους αγρότες καταδίκασε η Φώφη Γεννηματά

Τη ‘βία της κυβέρνησης’ στους αγρότες καταδίκασε η Φώφη Γεννηματά
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά την Τρίτη 2 Φεβορυαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το ασφαλιστικό και τους αγρότες να ανοίξουν τους δρόμους. "Το ΠΑΣΟΚ στήριξε και στηρίζει τους αγρότες" δήλωσε.

Την «κυβερνητική βία» κατά των αγροτών καταδίκασε η Φώφη Γεννηματά από τη Βουλή με αφορμή τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας καλώντας, όμως, ταυτόχρονα και τους αγρότες να ανοίξουν τους δρόμους και να απομονώσουν τους «ελάχιστους θερμοκέφαλους».

«Φυσικά και καταδικάζουμε τη βία της κυβέρνησης κατά των αγροτών» είπε η κυρία Γεννηματά από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΠΑΣΟΚ η οποία συζητείται την ίδια ώρα που αρχίζουν να συγκεντρώνονται οι αγρότες γύρω από το Μέγαρο της Βουλής. Η κυρία Γεννηματά κατήγγειλε, μάλιστα, ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε μια τέτοια επιχείρηση κατά των αγροτών και προέβλεψε, μάλιστα, ότι αυτή η κατάσταση θα είναι πλέον μόνιμη. «Η κυβέρνηση επέλεξε τη σύγκρουση» συμπλήρωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε, όμως, και τους αγρότες να ανοίξουν τους δρόμους. «Ανοίξτε τους δρόμους, πείτε όχι στη βία και το διχασμό» ανέφερε. «Μην επιτρέψετε σε ελάχιστους θερμοκέφαλους να θαμπώσουν τους αγώνες σας» πρόσθεσε απευθυνόμενη στους αγρότες. Η Πρόεδρος του ΠΑΟΚ υποστήριξε, πάντως, πλήρως τα αιτήματά των διαδηλωτών. «Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι άδικα και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά» είπε και ζήτησε να αποσυρθεί το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του Γ. Κατρούγκαλου. «Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Αυτή η πρόταση διαλύει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» είπε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Γεννηματά καταλόγισε ταυτόχρονα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι φέρει την πλήρη ευθύνη για τη δραματική κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος.

Οχι στις τιμωρητικές πολτικές του ΔΝΤ

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε, όμως, και σαφείς αποστάσεις από τις προτάσεις του Πόλ Τόμσεν για την επιβολή νέων περικοπών στις συντάξεις. Ειδικότερα κατηγόρησε τον κ. Τόμσεν ότι φέρει τεράστια ευθύνα για τα λάθη του προγράμματος που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα και κάλεσε το ΔΝΤ να βάλει τέλος στις “τιμωρητικές πολιτικές” κάνοντας λόγο για “εμμονές” του Ταμείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα