TikTok Μητσοτάκη για το άνοιγμα των σχολείων – “Οι 10 αλλαγές που θα δεις πριν το GT6”

Διαβάζεται σε 2'
TikTok Μητσοτάκη για το άνοιγμα των σχολείων – “Οι 10 αλλαγές που θα δεις πριν το GT6”
INTIME

Με βίντεο στο TikTok  ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις 10 αλλαγές που συνοδεύουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στις αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε νέο βίντεο που ανάρτησε στην πλατφόρμα του TikTok, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Απευθυνόμενος μάλιστα στους μαθητές που θα πάνε στα σχολεία τους την Τετάρτη επισημαίνει ότι τις αλλαγές αυτές θα συμβούν πριν κυκλοφορήσει το παιχνίδι GT6!

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρώτη αλλαγή είναι ότι φέτος η χρονιά ξεκινάει με 10.000 παραπάνω μόνιμο διδακτικό προσωπικό και 20.000 αναπληρωτές στην παράλληλη στήριξη.

Δεύτερη αλλαγή είναι η δημιουργία αυτόνομων τάξεων στις ακριτικές περιοχές. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ότι πολύ μικρά νησιά αποκτούν σχολεία με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών για τα βασικά μαθήματα σε συνδυασμό με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση για τα υπόλοιπα μαθήματα.

Τρίτη αλλαγή, το μάθημα θα γίνεται με τους 40.000 διαδραστικούς πίνακες που θα εγκατασταθούν ως το τέλος του 2024 σε όλες τις τάξεις από την Πέμπτη Δημοτικού ως την Τρίτη Λυκείου.

Τέταρτη αλλαγή, οι γονείς μέσα από την εφαρμογή e-parents θα μπορούν να παρακολουθούν βαθμούς και απουσίες.

Πέμπτη αλλαγή, ο νέος κανονισμός λειτουργίας των σχολείων που υποχρεώνει γονείς και κηδεμόνες να αποκαταστήσουν από την τσέπη τους τη ζημιά που θα προκαλέσει ο μαθητής.

Έκτη, η εκκίνηση των δράσεων του ενεργού πολίτη για την ενδοσχολική βία και την προστασία τοτυ περιβάλλοντος, τον αθλητισμό και την ψυχική υγεία.

Έβδομη, το ψηφιακό φροντιστήριο για 120,000 μαθητές της Τρίτης Λυκείου.

Όγδοη, η ατομική συμβουλευτική στους μαθητές της Α’ Λυκείου για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ένατη, η έμφαση στην πληροφορική και η επικαιροποίηση του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων στο Γυμνάσιο.

Δέκατη αλλαγή, είναι πως κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου το κινητό στην τσάντα. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο μέτρο ως το “μεγάλο στοίχημα” των αλλαγών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα