Τηλεφώνημα Τσίπρα στη Μέρκελ για προσφυγικό και Βρυξέλλες

Τηλεφώνημα Τσίπρα στη Μέρκελ για προσφυγικό και Βρυξέλλες

Ανησυχία στο Μαξίμου για την υλοποίηση της συμφωνίας. Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στη Γερμανίδα καγκελάριο και εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκαν και οι δύο για τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Η επικοινωνία αφορούσε την προσφυγική κρίση, καθώς όπως φαίνεται στο Μαξίμου υπάρχει ανησυχία για την εφαρμογή της συμφωνίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε άμεση εφαρμογή της συμφωνίας καθώς και την υποστήριξη σε υλικοτεχνικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συμπτωματικά ήταν η ώρα που ενημερώθηκαν και οι δύο για το συμβάν στο Βέλγιο.

Σε ερώτηση για την προσφυγική κρίση, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε χαρακτηριστικά: “Εμείς θα θέλαμε οι προσφυγικές ροές να έχουν μειωθεί”.

Η κυβέρνηση καταδικάζει το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες και θα κάνει ότι πρέπει για την ασφάλεια της χώρας είπε επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος. Στο Μαξίμου έχουν κληθεί άλλωστε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα