Τηλεοπτικές άδειες: Για το σύνολο του ποσού θα ελεγχθούν οι καναλάρχες

Τηλεοπτικές άδειες: Για το σύνολο του ποσού θα ελεγχθούν οι καναλάρχες

Κυβερνητικές πηγές διευκρίνισαν πως οι 4 υπερθεματιστές θα ελεγχθούν επί του συνόλου του ποσού που προσέφερε ο καθένας και όχι για τη προκαταβολή

Ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των τεσσάρων υπερθεματιστών θα γίνει για σύνολο του ποσού που προσέφερε ο καθένας και όχι μόνο για την προκαταβολή, διευκρίνισαν σχετικά κυβερνητικές πηγές.

Δεν μπορεί δηλαδή να γίνει ο έλεγχος για τη πρώτη δόση, να πει κάποιος από τους 4 ότι θα έχει μελλοντικά έσοδα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η μάχη των τηλεοπτικών αδειών.  Μετά το εξώδικο που απέστειλε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, σήμερα κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του επιχειρηματίας σχετικά με τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας.

Τα αδικήματα που αναφέρονται στην μήνυση, είναι το κακούργημα της άπατης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και τα πλημμελήματα της απατηλής πρόκλησης βλάβης και της επιβουλής της  δημόσιας τάξης. Σύμφωνα με τη μήνυση, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο Ιβάν Σαββίδης ως εκπρόσωπος της DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD, “προσπάθησε σκόπιμα να ανεβάσει το τίμημα εις βάρος των άλλων συμμετεχόντων και μάλιστα έδωσε δυο μηδενικές προσφορές”.

Παράλληλα, τελικά ύστερα από προσφυγή του ελληνικού Δημοσίου, ανακλήθηκε η εισαγγελική παραγγελία που επέτρεπε στον σταθμό Alpha να λάβει το υλικό από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.

Το ελληνικό Δημόσιο με την προσφυγή του, υποστήριξε πως δεν είναι δυνατός ο διαχωρισμός των ευαίσθητων από τα απλά προσωπικά δεδομένα στο βιντεοσκοπημένο υλικό των 66 ωρών.

Τελικά αποφασίστηκε το υλικό να μην δοθεί στον Alpha, αλλά ούτε και να καταστραφεί. Οι υπεύθυνοι του σταθμού, θα έχουν τη δυνατότητα να το δουν για να το μελετήσουν παρουσία αρμοδίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, εφόσον το επιθυμούν χωρίς όμως να τους παραδοθεί.

Η απόφαση ισχύει μέχρι να αποφασίσει σχετικά η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Εν τω μεταξύ, κίνητρα για προσλήψεις από τα νέα κανάλια αποφάσισε η κυβέρνηση η οποία επαναλαμβάνει πως διασφαλίζοντας υγιείς επιχειρήσεις, διασφαλίζεται και η υγιής λειτουργία των εταιριών παραγωγής, που διατηρούν επίσης σημαντικό αριθμό εργαζομένων. Ειδικότερα, για αυτό το λόγο συνάντηση με τους εκπροσώπους των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ είχε σήμερα ο Νίκος Παππάς και ο Γιώργος Κατρούγκαλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα