Τιμήθηκε η αντιφασιστική νίκη από το ΚΚΕ στην Καισαριανή

Τιμήθηκε η αντιφασιστική νίκη από το ΚΚΕ στην Καισαριανή
Με μαζικότητα τιμήθηκε στα Τρίκαλα η Εργατική Πρωτομαγιά, στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Ν.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ, την Μεγ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2013. Η συγκέντρωση πραγματοποίηθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου μετά τους χαρετισμούς και την κεντρική ομιλία υπήρξε πορεία η οποία κατέληξε στο Μνημείο του Εργάτη για την κατάθεση στεφάνων. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Εκδήλωση για τα 68 χρόνια από την ήττα της Γερμανίας του Χίτλερ στην Καισαριανή από το ΚΚΕ

Την αντιφασιστική νίκη πριν 68 χρόνια στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τίμησε το ΚΚΕ σε πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, παρουσία αντιπροσωπείας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της, Δημήτρη Κουτσούμπα.

“Το μήνυμα της επετείου της Αντιφασιστικής νίκης των λαών θα πρέπει να περάσει σε κάθε σχολείο, σε κάθε σχολή, σε κάθε τόπο δουλειάς. Η οικονομική κρίση, η βαρβαρότητα του καπιταλισμού, η άνοδος του φασισμού, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι ζητήματα με τα οποία πρέπει να αναμετρηθούν και σήμερα η εργατική τάξη, οι λαοί, νικηφόρα. Πρωτοπόρα δύναμη σ’ αυτό τον αγώνα ξανά το Κομμουνιστικό Κόμμα, το εργατικό κίνημα, η λαϊκή συμμαχία”, δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ.

“Εμπνεόμαστε από την Κόκκινη Σημαία που ύψωσε στο Ραϊχσταγκ ο Κόκκινος Στρατός, από την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, από τα εκατομμύρια των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών σε όλο τον κόσμο που δεν δίστασαν να δώσουν ακόμα και τη ζωή τους. Ξέρουμε καλά ότι τις καλύτερες μέρες δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα. Ότι στον 21ο αιώνα θα υπάρξουν πολλά Ραϊχσταγκ που στις κορυφές τους θα υψωθούν οι κόκκινες σημαίες της επανάστασης, του Σοσιαλισμού”, τόνισε από την πλευρά του ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής.

“Τιμάμε σήμερα όλους αυτούς που θυσιάστηκαν, όπως στην Καισαριανή και στα άλλα θυσιαστήρια, στα φοβερά στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε κάθε χώρο φρίκης, όπου η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο έφτασε στο αποκορύφωμα, με την απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης. Τιμάμε όλους όσοι έπεσαν στα χαρακώματα, στα πεδία των μαχών από τις παγωμένες στέπες της Ρωσίας, το ηρωικό Λένινγκραντ μέχρι το Γοργοπόταμο και παντού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα