Την έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής της Εύας Μελά επισκέφτηκε ο Κουτσούμπας

Διαβάζεται σε 2'
Την έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής της Εύας Μελά επισκέφτηκε ο Κουτσούμπας
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας INTIME

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε την έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής της Εύας Μελά, στη Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας.

Την έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής της Εύας Μελά, στη Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας, με τίτλο, δανεισμένο από τον στίχο του Παλαιστίνιου ποιητή Μ. Νταρουίς, «Θα τραγουδάω τη χαρά πίσω απ’ τα βλέφαρα των φοβισμένων ματιών», επισκέφτηκε το απόγευμα της Τρίτης ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τον Δ. Κουτσούμπα υποδέχτηκε και ξενάγησε η ίδια η εικαστικός. Παρευρέθηκαν, επίσης, η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Νάσος Χαλκίδης και Μάρθα Κορίτσογλου, αντίστοιχα και η Ελένη Ζωντήρου, πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ.

Συζήτησαν για τα έργα που εκτίθενται, με αφετηρία των περισσότερων, που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, να είναι ο «εγκλεισμός» σε καταυλισμούς και στρατόπεδα συγκέντρωσης που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι, θύματα των πολέμων, των ανταγωνισμών, μετανάστες και πρόσφυγες. Αντίστοιχα της τελευταίας τριετίας είναι η πλειοψηφία των έργων που αναφέρονται στην Παλαιστίνη, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόθεση της Ε. Μελά ήταν να καταδειχθεί μια άλλη διάσταση της έννοιας του «εγκλεισμού»: Εκείνη του αναγκαστικού εγκλεισμού που ζουν τα παιδιά της Παλαιστίνης σε στρατόπεδα, σε καταυλισμούς και σε μικρές διάσπαρτες κουκκίδες γης, παιδιά που στερούνται το δικαίωμά τους στη ζωή και στην ελευθερία.

Παράλληλα εκτίθενται και έργα με θέμα τη φύση, με αφορμή τη «φωτιά στο δάσος», όπως στην Εύβοια ή στη Δαδιά, αλλά και διάφορες δημιουργίες της τελευταίας δεκαετίας.

Ο Δ. Κουτσούμπας συνεχάρη την εικαστικό ενώ στο βιβλίο επισκεπτών έγραψε: «Με τα σπουδαία έργα της Εύας Μελά τραγουδήσαμε μαζί της τη χαρά πίσω από τα βλέφαρα των φοβισμένων ματιών όλων των κατατρεγμένων κι αδικημένων, σήμερα των παιδιών της Παλαιστίνης».

Η έκθεση, η οποία καθημερινά έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου στο κτίριο Α της Δημοτικής Πινακοθήκης (Μυλλέρου και Γερμανικού, στο Μεταξουργείο).

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 11.00 – 19.00, Κυριακή: 10.00 – 16.00, Δευτέρα κλειστά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα