Την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ συγκαλεί ο Μητσοτάκης

Την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ συγκαλεί ο Μητσοτάκης

Σε θέση μάχης ενόψει της διήμερης συζήτησης στη βουλή για την συμφωνία ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης θέτει τους γαλάζιους βουλευτές ο πρόεδρος της ΝΔ

Σε θέση μάχης για τη διήμερη συζήτηση στη βουλή για τη συμφωνία που ολοκληρώνει τη δεύτερη αξιολόγηση θέτει τους γαλάζιους βουλευτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκαλεί την Τρίτη στις 9 Μάη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Μετά και την αρνητική απάντηση της κυβέρνησης στα αντίμετρα που πρότεινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ΝΔ θα επιμείνει σε συνολική αντεπίθεση που θα ακυρώσει το κυβερνητικό αφήγημα για δρομολόγηση της εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία με στόχο να μην επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να αναστρέψει το πολιτικό κλίμα.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι έχουν ήδη διαμορφώσει την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης στρέφοντας το δημόσιο διάλογο γύρω από τις προτάσεις Μητσοτάκη. Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή δείχνουν και το γεγονός ότι ακολούθησε πρόταση δικών του αντίμετρων και από το ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια στιγμή η άρνηση της κυβέρνησης να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις Μητσοτάκη συντηρεί και την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης περί του μίγματος της οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Πάντως τόσο η αντιπαράθεση με το υπουργείο οικονομικών όσο και με το Μαξίμου δείχνουν τη σαφή πρόθεση της ΝΔ να κλιμακώσει στην κατεύθυνση της πόλωσης. Σ’ αυτό το πλαίσιο το Μοσχάτο εκτιμά ότι βγαίνει από τη δύσκολη θέση στην οποία επεδίωκε να βάλει την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση σε ότι αφορά την ψήφιση μέτρων και αντίμετρων.

Σε κάθε περίπτωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κίνηση Μητσοτάκη αποφεύγει κάθε ενδεχόμενο για παρατράγουδα και μουρμούρες στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα όπως αυτά που παρατηρήθηκαν με την άρνηση της ψήφισης του εφάπαξ επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Για τη ΝΔ μάλιστα ακόμα και τα αντίμετρα της κυβέρνησης είναι «ψευτο-αντίμετρα» δεν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν καθώς προϋποθέτουν πλεονάσματα της τάξης του 5,5% που όπως σημειώνουν δεν είναι διατηρήσιμα και δεν μπορούν να επαναληφθούν και ως εκ τούτου αποτελούν «φερετζέ» της λιτότητας ενώ ταυτόχρονα τα μέτρα που προϋποθέτονται για την επίτευξή του συνιστά ένα τέταρτο μνημόνιο καθώς προβλέπεται η εφαρμογή μέτρων λιτότητας πέραν της διάρκειας του τρίτου μνημονίου.

(Φωτογραφία: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα