Την Τρίτη το Euro Working Group. Αισιόδοξη για λύση η κυβέρνηση

Την Τρίτη το Euro Working Group. Αισιόδοξη για λύση η κυβέρνηση

Το βλέμμα στραμμένο στο Χίλτον και στις τελευταίες διαβουλεύσεις που γίνονται με τους δανειστές έχουν στραμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου

Μιας και υπάρχουν ακόμα θέματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν ο πρόεδρος του Eurogroup ανακοίνωσε μέσω Twitter πως το Euroworking Group  θα συνεδριάσει τελικά την Τρίτη, αν και ο ίδιος παραδέχτηκε πως υπάρχει πρόοδος στις διαβουλεύσεις.

Τα κόκκινα δάνεια ¨καίνε¨ ακόμα την κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι το μόνο ανοιχτό θέμα που έχει μείνει.

Το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να προσπαθεί να αποτρέψει την πώλησή τους σε distress funds την ίδια ώρα που δίνεται μάχη για το όριο κάτω από το οποίο θα επιτρέπονται οι πλειστηριασμοί.

Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το εισοδηματικό κριτήριο για μια οικογένεια αναφέρουν πως θα κυμανθεί κοντά στα 28.000 ευρώ. Το καινούργιο στοιχείο είναι ο συντελεστής που θα υπάρχει και θα έχει να κάνει με τις δαπάνες διαβίωσης και θα οριστεί ανά οικογένεια.

Δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά το όριο που θέτει η ελληνική πλευρά για την αντικειμενική αξία του ακινήτου, το οποίο παραμένει στα 180.000 ευρώ. Η προσαύξηση για το παντρεμένο ζευγάρι είναι 50.000 και 25.000 ευρώ για κάθε παιδί μιας πενταμελούς οικογένειας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να αναζητά λύση μέσω της πολιτικής διαπραγμάτευσης και δεν αποκλείεται να έχει μια νέα σειρά επαφών με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Κυβερνητικές πηγές εξακολουθούν να τονίζουν πως τόσο το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση με τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ όσο και η κλιμακωτή μείωση των τιμών στα γενόσημα φάρμακα φαίνεται να έχουν κλειδώσει.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές η ¨χρυσή τομή¨ που φέρεται να έχει βρεθεί είναι η σταδιακή απώλεια της δυνατότητας του οφειλέτη να πληρώσει τις υποχρεώσεις του μέσα σε 30 ημέρες προκειμένου να μη χάσει το προνόμιο των 100 δόσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα