Το “αντίο” του Οικονόμου – Μπρίφινγκ με Σκέρτσο

Το “αντίο” του Οικονόμου – Μπρίφινγκ με Σκέρτσο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Τη λήξη της θητείας του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σήμερα Πέμπτη (20/4). Τη θέση του αναλαμβάνει μέχρι τις εκλογές, ο Άκης Σκέρτσος.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

“Σήμερα κλείνει ένας κύκλος 615 ημερών, 160 στην Αθήνα και 8 στη Θεσσαλονίκη ενημερώσεων πολιτικών συντακτών και εκατοντάδων πολιτικών δηλώσεων” είπε ο απερχόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξηγώντας παράλληλα ότι την Κυριακή ξεκινούν οι περιορισμοί που αφορούν στις εμφανίσεις στα ΜΜΕ των υποψηφίων βουλευτών με σταυρό προτίμησης στις εκλογές και ως εκ τούτου δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

“Σήμερα, παραδίδοντας το ρόλο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στον Υπουργό Επικρατείας, στον καλό φίλο τον Άκη Σκέρτσο μπορώ να πω ότι δεν στεναχωριέμαι επειδή η πορεία αυτή τελείωσε, αλλά χαμογελώ επειδή συνέβη. Διότι από κάθε τέλος, είναι η αφετηρία από την οποία ξεπηδούν καινούργιες αρχές” , τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς στο κλείσιμο του briefing, εάν έχει κάποια συμβουλή για το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Οικονόμου απάντησε γελώντας: “Δεν χρειάζεται καμία συμβουλή ο Σκέρτσος”.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι πολίτες θυμούνται τις κλειστές τράπεζες κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. “Το ερώτημα είναι πάμε μπροστά ή στο επαχθές χθες“, είπε ο κ. Οικονόμου και έκανε εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα του 2023 είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του 2019.

Κάνοντας αναφορά στην υπόθεση Γεωργούλη, τόνισε ότι αναδεικνύεται το πρόβλημα της κακοποιητικής συμπεριφοράς και της έμφυλης βίας που έχει πάρει ενδημικά στοιχεία και αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης για την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων. “Βοηθήσαμε να σπάσει το απόστημα και να σηκωθεί το πέπλο της σιωπής” είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα