Το δώρο έκπληξη του Μητσοτάκη στον Κουτσούμπα

Το δώρο έκπληξη του Μητσοτάκη στον Κουτσούμπα
Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με το Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Το δώρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη σφραγίδα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έδωσε στο γραμματέα του ΚΚΕ για το ιστορικό αρχείο του Περισσού

Με ένα δώρο για το ιστορικό αρχείο του ΚΚΕ υποδέχτηκε τον Δημήτρη Κουτσούμπα στο γραφείο του στη βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ για το προγραμματισμένο τετ α τετ των δύο ανδρών στο πλαίσιο των συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρχηγούς των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης όπως ανέφερε, αναζήτησε στο αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τη  συμφωνία μεταξύ ΕΑΜ και Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης στις 7 Νοεμβρίου του 1943, η οποία όπως τόνισε, έβαλε τις βάσεις για να αποτραπεί ο εμφύλιος στην Κρήτη. Πρόκειται για την επονομαζόμενη συμφωνία του Θέρισου, της οποίας συντάκτης ήταν ο πατέρας του σημερινού προέδρου της ΝΔ.

Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με το Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε στον κ. Κουτσούμπα ότι το 1991 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πάει στο συνέδριο του ΚΚΕ (το 13 που οδήγησε λίγους μήνες αργότερα στη διάσπαση τότε του ΚΚΕ και τη μετεξέλιξη του Συνασπισμού της Αριστεράς σε κόμμα).

“Ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές υπάρχουν και θα υπάρχουν αλλά είναι χρήσιμο να επικοινωνούμε”, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά πως “προϋπόθεση είναι ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη στη διαφορετική άποψη” και τον γραμματέα του ΚΚΕ να ανταπαντά πως “βασικό ζήτημα είναι ο σεβασμός καθώς η εμπιστοσύνη είναι κάτι πολύ περισσότερο δύσκολο”.

Στη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, στο κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί και στη συνεχή υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Μίλησε για τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης και κατήγγειλε τις παρεμβάσεις της σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη και τα Μ.Μ.Ε, επισημαίνοντας την πάγια θέση της ΝΔ για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις της επανεκκίνησης της οικονομίας και της ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ασφαλώς με το Κ.Κ.Ε. υπάρχουν σημαντικές ιδεολογικές διαφορές, αλλά είναι κοινή θέση μας ότι έχουμε – και οφείλουμε να έχουμε – ειλικρινείς και αξιόπιστες σχέσεις προς όφελος της λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι είναι «αγεφύρωτες» οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές του ΚΚΕ με τη ΝΔ και πως το κόμμα του θα συνεχίσει την πάλη του ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο για το οποίο εκτίμησε ότι έρχεται με το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης. Η χώρα είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ, χρειάζεται πλατιά κοινωνική συμμαχία ενάντια στα μέτρα, στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και την ΕΕ και κάλεσε στα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές της ΝΔ «υπάρχει μια διαπραγμάτευση που αποσκοπεί στο εσωτερικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα χάνει σε διαπραγματευτική ισχύ όσο περνάει ο χρόνος» ενώ οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι «όλα τα δύσκολα όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου έχουν ήδη συμφωνηθεί και παίζεται ένα παιχνίδι με το χρόνο». Μάλιστα όπως σημειώνουν στη ΝΔ απευθυνόμενοι προς τον πρωθυπουργό «κάποια στιγμή πρέπει να μας πει τι έχει κερδίσει η χώρα από αυτή την καθυστέρηση».

Για τις υποκλοπές

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις υποκλοπές και τις συνακροάσεις τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων τόνισε ότι «εξακολουθεί να είναι πολύ περίεργη υπόθεση» κάνοντας λόγο για «ολόκληρο σύστημα» που σχετίζεται με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς. Σε ότι αφορά την ενημέρωση που έχει το ΚΚΕ από τις αρμόδιες αρχές είπε «εξέταση σε βάθος δεν έχει προχωρήσει» υπογραμμίζοντας ότι είναι απαράδεκτα φαινόμενα «να ζούμε κάτω από συνακροάσεις, παρακολουθήσεις και υποψίες», ενώ καταλήγοντας είπε πως το ΚΚΕ θα επιμείνει ώστε να δοθούν πλήρεις απαντήσεις ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα