Το Eteron εντάσσεται στο Δίκτυο του FEPS

Διαβάζεται σε 2'
Το Eteron εντάσσεται στο Δίκτυο του FEPS

Το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή εντάχθηκε ως μέλος-παρατηρητής στo Foundation for European Progressive Studies (FEPS).

Το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή εντάχθηκε ως μέλος-παρατηρητής στo Foundation for European Progressive Studies (FEPS), κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του δικτύου που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου.

Η ένταξή του Ινστιτούτου σε ένα δίκτυο, που συμμετέχουν οργανισμοί όπως το Fondazione Gramsci, το Fabian Society, το Progressive Britain, το Friedrich-Ebert-Stiftung, το Fondation Jean-Jaurès, το Fundación Salvador Allende, το Olof Palmes και το Center for American Progress, αποτελεί σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω ενίσχυση της εγχώριας και της διεθνούς του παρουσίας.

Η συμμετοχή του Eteron στο FEPS επιτρέπει τη δικτύωση και συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς και ιδρύματα από όλη την Ευρώπη, μέσα από την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών που ενισχύουν την δράση και την επιρροή του. Το Eteron παραμένει αφοσιωμένο στη παραγωγή αξιόπιστων ερευνών, την ενδυνάμωση των πολιτών και την προώθηση συνεργασιών που διασφαλίζουν ότι οι πραγματικές ανάγκες των κοινωνιών και των ανθρώπων αποτυπώνονται τεκμηριωμένα στον δημόσιο διάλογο.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του FEPS, πραγματοποιήθηκαν κομβικές συζητήσεις για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών και τον καθορισμό της στρατηγικής του FEPS για το επόμενο Ετήσιο Πλαίσιο Προγραμμάτων. Η ένταξή του Eteron ως μέλος-παρατηρητής, δίνει στο Ινστιτούτο την ευκαιρία να συμβάλλει ενεργά σ’ αυτές τις συζητήσεις και να συνδιαμορφώνει, μέσα απ’ την ερευνητική συνεισφορά του, πολιτικές που επηρεάζουν το μέλλον της Ευρώπης.

Κατά την αποδοχή της αίτησης, ο Διευθυντής του Eteron, Χρήστος Παπαγιάννης τόνισε ότι «σε μια εποχή νέων, πολυδιάστατων και συχνά χωρίς σύνορα προκλήσεων για τις κοινωνίες μας, τις οποίες οι προοδευτικές δυνάμεις διεθνώς επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν και να προτείνουν λύσεις, είναι εξαιρετικά σημαντική η διεθνής συνεργασία των φορέων, που τις μελετούν και ανοίγουν τον δημόσιο διάλογο. Γι’ αυτό και  μας φέρνει ιδιαίτερη ικανοποίηση η διεθνής αναγνώριση των προσπαθειών και της αξιοπιστίας του Eteron».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα