Το γρίφο της στάσης τους καλούνται να λύσουν σήμερα οι ΑΝΕΛ

Το γρίφο της στάσης τους καλούνται να λύσουν σήμερα οι ΑΝΕΛ
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Ο. ΑΝΕΛ-ΔΗΛΩΣΗ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) eurokinissi

Με την ασαφή δήλωση του μετά τη χθεσινή συνάντηση με Τσίπρα, ο Καμμένος έδειξε να μη θέλει να ψηφίσει τη συμφωνία, ούτε όμως και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και κυρίως να χτίζει άμυνες απέναντι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ΝΔ- Ποτάμι. Σήμερα η ΚΟ του κόμματος

Το γρίφο της στάσης τους απέναντι στη συμφωνία και τα διλήμματα που αυτή φέρει, καλούνται να λύσουν σήμερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρέπεμψε χθες τις αποφάσεις στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας (ξεκινά στις οκτώ και μισή το πρωί) και την ακόλουθη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Με την ασαφή δήλωση του όμως μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εταίρος έδειξε να μη θέλει να ψηφίσει τη συμφωνία (αν και τόνισε πολλές φορές ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς διαπραγματεύτηκε σκληρά απέναντι σε εκβιασμούς, ενώ χαρακτήρισε τη στάση των εταίρων πραξικόπημα), ούτε όμως και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Για τον κυβερνητικό εταίρο μπορεί να αποτελεί βέβαια θελκτική επιλογή να αποχωρήσει επιχειρώντας να εκφράσει την αντιμνημονιακή δεξιά, λαμβάνει ωστόσο σοβαρά υπόψη του ότι σημαντικό μέρος της βάσης του δεν επιθυμεί την έξοδο από το ευρώ και ενδεχομένως εκτιμά ότι με το να παραμείνει και να ορίσει εαυτόν ως τον παράγοντα εκείνο που θα διασφαλίσει πως η κυβέρνηση δε θα εκτροχιαστεί σε μνημονιακή στροφή, θα καταφέρει να κρατήσει τις δυνάμεις του μπροστά στις αβέβαιες πολιτικές εξελίξεις.

Κυρίως όμως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χθες έχτισε άμυνες απέναντι στο ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικού σκοπού μαζί με ΝΔ- Ποτάμι. Σε αυτή την περίπτωση δύσκολα οι ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να παραμείνουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο κ.Καμμένος υπενθύμισε δηλώσεις όπως αυτές του προέδρου της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, σχολιάζοντας ότι πολλές φορές παράγοντες από το εξωτερικό επιχείρησαν να σπάσουν τη συγκυβέρνηση, αντικαθιστώντας τους ΑΝΕΛ με το Ποτάμι.

“Στη δημοκρατία υπάρχουν διαδικασίες που μπορεί να βρεθεί λύση”, δήλωσε επίσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ που μένει να διευκρινίσει σήμερα τι ακριβώς εννοεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα