Το κρίσιμο timing της παρέμβασης Τσίπρα

Διαβάζεται σε 3'
Το κρίσιμο timing της παρέμβασης Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας INTIME

Αύριο η ανοιχτή εκδήλωση του Ινστιτούτου του πρώην πρωθυπουργού με αντικείμενο την οικονομία και την προοδευτική διακυβέρνηση

Στο να βάλει στο επίκεντρο μιας «μουντής» επικαιρότητας το Νο1 θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία την Οικονομία, αναζητώντας προοδευτικές διεξόδους προσβλέπει η ανοιχτή εκδήλωση του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη και θα κλείσει στις 20.15 το βράδυ με ομιλία του πρώην πρωθυπουργού. Για τον λόγο αυτό φαίνεται πως «έρχεται» στο κατάλληλο timing.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εστιάσει στις επιπτώσεις της σημερινής κατάστασης της οικονομίας στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως εξαιτίας της κρίσης ακρίβειας. Δίνοντας την δική του προσέγγιση για το αν σήμερα όντως υπάρχει σύγκλιση με το βιοτικό επίπεδο των ανεπτυγμένων χωρών της Ε.Ε η «ανοίγει» ολοένα ένα μεγαλύτερο χάσμα. Θέμα στο οποίο πρόσφατα αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα όμως ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στο αν υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες και οι υποκείμενες πολιτικές διαθέσεις ώστε να η Ελλάδα να αλλάξει ρότα. Εστιάζοντας μάλιστα στην αναγκαιότητα για «ανάπτυξη με δικαιοσύνη». Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να κινηθεί σε πλήρη αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική και να αναφερθεί σε έναν πραγματικά στρατηγικό ρόλο του κράτους που μπορεί να αντικαταστήσει το «επιτελικό κράτος» που – κατ’ επίφαση όπως αναμένεται να επισημάνει- πρεσβεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα λείψει το θέμα της ασυδοσίας στην αγορά, της διάλυσης των δημόσιων δομών και κυρίως του Εθνικού Συστήματος Υγείας προκειμένου στην αντίποδα να αναζητηθεί η διαμόρφωση ενός κοινού αλλά διαφορετικού μέλλοντος.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας με ενδιαφέρον αναμένονται οι τεκμηριώσεις που θα κατατεθούν με βάση τις έρευνες του ΚΕΠΕ αλλά και την δημοσκοπική αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης στους πολίτες.  Ιδίως μάλιστα για το θέμα της ακρίβειας όπου αναμένεται να εξηγηθεί γιατί το φαινόμενο στην Ελλάδα έχει αισθητά μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κοινωνία. Επίσης θα κατατεθούν προτάσεις – προσεγγίσεις για το θέμα της ενεργειακής ακρίβειας αλλά της στεγαστικής κρίσης.

Έμφαση θα δοθεί και στην πολιτική διάσταση. Ιδίως από την στιγμή που ένα από τα «στρογγυλά τραπέζια» της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει 4 υπουργούς οικονομίας κι οικονομικών θήτευσαν στις κυβερνήσης του Αλέξη Τσίπρα, του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη: Οι Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Χριστοδουλάκης και Λούκα Κατσέλη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα