Το “μαρτύριο της σταγόνας” με τον ανασχηματισμό

Διαβάζεται σε 3'
Κυριάκος Μητσοτάκης
Συζήτηση για την ακρίβεια στην Ολομέλεια της Βουλής (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι αναβληθείσες αλλαγές στην κυβέρνηση είναι ζήτημα ημερών και η ονοματολογία συνεχίζεται. Τα “παράθυρα” στο πρόγραμμα Μητσοτάκη. Στο τραπέζι και αλλαγές πολιτικών

Το ερώτημα πότε τελικά θα γίνει ο αναμενόμενος μετά τις ευρωεκλογές ανασχηματισμός βασανίζει τα μέλη της κυβέρνησης και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα συνεδριάσει με την τρέχουσα σύνθεση. Από το απόγευμα της Παρασκευής λοιπόν, ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Σημειωτέον ότι ο πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στην Ελβετία, στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία. Ενώ τη Δευτέρα ο κ.Μητσοτάκης θα είναι στις Βρυξέλλες για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, στην οποία θα γίνουν και οι κρίσιμες πρώτες διαβουλεύσεις για την προεδρία της Κομισιόν.

Εφόσον λοιπόν ο πρωθυπουργός δεν έχει ήδη προβεί σε ανακοινώσεις προτού αναχωρήσει για τα ευρωπαϊκά αυτά ταξίδια, άπαντες θα κάθονται και πάλι σε αναμμένα κάρβουνα από Τρίτη.

Στο γαλάζιο παρασκήνιο όλοι εν τω μεταξύ συνεχίζουν να επιδίδονται στο… ευγενές σπορ της ονοματολογίας. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, αν και πολλοί θεωρούν δύσκολη τη μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και στα υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Βέβαιη θεωρείται πάντως η αναδιοργάνωση του Μεγάρου Μαξίμου με πιθανές επιστροφές του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Σταύρου Παπασταύρου, καθώς και μία “νέα είσοδο” αυτή του Θωμά Βαρβιτσιώτη.

Το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών και η αναταραχή στην ΚΟ της ΝΔ

Αλλά αυτό που κυρίως απασχολεί τους γαλάζιους είναι εάν θα υπάρξουν και αλλαγές πολιτικής, ιδίως στα θέματα της λεγόμενης καθημερινότητας όπως η υγεία και η ακρίβεια. Καθώς και σε θέματα που καίνε παραδοσιακά κοινά της ΝΔ όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες.

Όσον αφορά στο φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε “διορθωτικές κινήσεις” τονίζοντας πάντως ότι δεν θα αλλάξει ο “πυρήνας της μεταρρύθμισης”.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ εν τω μεταξύ εξακολουθεί και βράζει. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, άφησε χθες νέες αιχμές για υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, συμφωνώντας και επαυξάνοντας με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για “καλάμια” που πρέπει να παρκάρουν κάποιοι.

“Μην βγαίνουν και μας λένε ότι τα κάναν όλα τέλεια. Δεν είναι τρελός και σχιζοφρενής ο ελληνικός λαός”, τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

Ζήτησε μάλιστα και εκείνος σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ. “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να ακούσει πράγματα που ενδεχομένως δεν τα ξέρει”, σημείωσε δε με νόημα ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής. Σύμφωνα με κομματικά στελέχη πάντως οι κομματικές διεργασίες θα γίνουν… στην ώρα τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα