Το Μαξίμου αδειάζει τη Μαρίνα Σάττι για το χασμουρητό

Διαβάζεται σε 2'
Η Μαρίνα Σάττι στη Συνέντευξη Τύπου
Η Μαρίνα Σάττι στη Συνέντευξη Τύπου Sarah Louise Bennett/EBU

Δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για τη συμπεριφορά της εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision 2024 άφησε να εννοηθεί ο Π. Μαρινάκης. Η αντίδραση για το “είμαστε Έλληνες Τούρκοι” του χορευτή της Σάττι.

“Όταν κάποιος εκπροσωπεί μία χώρα, ακόμη και σε ένα μουσικό διαγωνισμό και ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου, πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του και τη δημόσια εικόνα του”. 

Με τη φράση αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τις πληροφορίες για δυσαρέσκεια του Μαξίμου για το χασμουρητό της εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision 2024, Μαρίνας Σάττι, την ώρα που μιλούσε στη συνέντευξη τύπου η διαγωνιζόμενη του Ισραήλ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του NEWS 24/7, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε επίσης ότι: “Η Eurovision δεν είναι διαδικασία άσκησης πολιτικής. Και ευτυχώς δεν διατυπώνεται η εξωτερική πολιτική μίας χώρας μέσα από ένα μουσικό διαγωνισμό, ο οποιος έχει σκοπό να ενώσει τους λαούς μέσα απο τη μουσική. Αρα δεν τίθεται ζήτημα έκφρασης ή άσκησης εξωτερικής πολιτικής”.

 

Σημειωτέον ότι η κ. Σάττι έχει βρεθεί στο στόχαστρο κριτικής και από το εσωτερικό της ΝΔ, με τα βέλη να κατευθύνονται κυρίως στην ΕΡΤ για την επιλογή της.

Αντιδράσεις όμως και εντός της ΝΔ προκάλεσε η δήλωση χορευτή της Μαρίνας Σάττι, πως ο ίδιος και ένα ακόμη μέλος του χορευτικού συνόλου, που συνόδεψε την διαγωνιζόμενη στη σκηνή της Eurovision 2024 είναι “Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης”. 

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις και σημείωσε ότι: “Ευτυχώς υπήρξε επανόρθωση. Μιλάμε για Έλληνες πολίτες”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα