Το Μαξίμου, η ΝΔ και η δήλωση Ερντογάν

Το Μαξίμου, η ΝΔ και η δήλωση Ερντογάν
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για παιχνίδια, απάντησε ο Τζανακόπουλος στη ΝΔ, η οποία τον κατηγόρησε ότι στο χθεσινό briefing αρνήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα Ερντογάν κάνοντας λόγο για δημοσίευμα ενώ αργότερα το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε ανακοίνωση

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία, η οποία καυτηρίασε το γεγονός ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά το χθεσινό briefing αρνήθηκε να τοποθετηθεί στις νέες δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης επικαλούμενος ότι δεν σχολιάζει δημοσιεύματα, έδωσε με νέα σημερινή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ.Τζανακόπουλος ειδικότερα δήλωσε:

“Η ελληνική κυβέρνηση τοποθετείται πάντα σε επιβεβαιωμένα γεγονότα. Ειδικά στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, η δέουσα στάση προϋπέθετε την επιβεβαίωση της είδησης και φυσικά την επίσημη μετάφραση.

Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε μετά το πέρας της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Σε κάθε περίπτωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την πάγια και σαφή θέση της χώρας στο ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάννης. Θέση η οποία έχει επαναληφθεί σε όλους τους τόνους τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον Υπουργό Εξωτερικών.

Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται ούτε για παιχνίδια, ούτε για διαγωνισμό ατάκας. Χρειάζεται σύνεση και σοβαρότητα, αρετές τις οποίες στερείται η ΝΔ και ο εκπρόσωπος της. Αν κάποιος χρειάζεται να σοβαρευτεί αυτή είναι η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ που τοποθετήθηκε δια του εκπροσώπου του στο ίδιο κλίμα.

Επαναλαμβάνουμε: Η ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη χώρα, όχι για την κυβέρνηση.”

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας με ανάρτηση του στο twitter είχε σχολιάσει χθες: “Μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είδε, δεν άκουσε, δε διάβασε, τις δηλώσεις Ερντογάν! Τουλάχιστον στα εθνικά θέματα σοβαρευτείτε… “.

Ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, ανέφερε: “Από το μεσημέρι όλοι γνωρίζουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν, με τις οποίες αμφισβητείται η συνθήκη της Λωζάνης. Στις 7 το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτάται για τις δηλώσεις Ερντογάν και δεν τις γνωρίζει. Πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας σε αυτή την Κυβέρνηση;”

Χθες το βράδυ εν τω μεταξύ για τις δηλώσεις Ερντογάν είχε τοποθετηθεί το υπουργείο Εξωτερικών διά του εκπροσώπου τύπου Στράτου Ευθυμίου, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου τόνισε: “Δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης είναι απαράδεκτες. Στον αναθεωρητισμό που διατυπώνεται κατ’ επανάληψη από την τουρκική ηγεσία, η Ελλάδα αντιπαρατάσσει την προσήλωσή της στη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα