Το Μαξίμου υπενθυμίζει παλαιότερη θέση Μπακογιάννη για το Σκοπιανό
Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο του 2008 στο οποίο η τότε υπουργός Εξωτερικών δηλώνει σε bloggers ότι το Νέα Μακεδονία μπορεί να θεωρηθεί γεωγραφικός προσδιορισμός και άρα αποδεκτή λύση - Τί απαντά η ΝΔ
- 23 Ιανουαρίου 2018 19:22
Βίντεο από τηλεοπτικό ρεπορτάζ του 2008, στο οποιο η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζεται να δηλώνει ότι το “Νέα Μακεδονία” είναι μία λύση, που μπορεί να γίνει αποδεκτή, έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, καλώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτή τη θέση, στο πλαίσιο της επιχείρησης του Μαξίμου να αναδείξει τις γαλάζιες εσωκομματικές αντιθέσεις για το ζήτημα.
Το ρεπορτάζ ειδικότερα αφορούσε συνάντηση της τότε υπουργού Εξωτερικών με bloggers και σε αυτό ακούγεται η κ.Μπακογιάννη να απαντά στο ερώτημα εάν ο όρος “Νέα Μακεδονία” είναι γεωγραφικός προσδιορισμός, πως “ειναι, με την έννοια ότι η παλιά ήταν η ολόκληρη και η νέα είναι ένα κομμάτι της”.
“Το όνομα ‘Νέα Μακεδονία’ πάντως βρίσκεται εντός των αποδεκτών ορίων για μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως αποκάλυψε η κ.Μπακογιάννη συνομιλώντας με bloggers”, αναφέρει ο ρεπόρτερ.
“Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση που εκφράζει στο ακόλουθο βίντεο η τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη για την ονομασία της ΠΓΔΜ;” ρωτά το Μαξίμου.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, απαντώντας στο Μαξίμου:
«Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία το 2018. Ας μας πει το Μαξίμου ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του. Και εν τέλει, εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των Υπουργών σας της Κυβέρνησης, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται το εξής απόσπασμα: “υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία”. Καλή ανάγνωση».