Το Μαξίμου “σφυρίζει αδιάφορα” για τις καταγγελίες του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ

Το Μαξίμου “σφυρίζει αδιάφορα” για τις καταγγελίες του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ
INTIME

Στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ παρέπεμψε όσον αφορά στην καρατόμηση του Κ. Σκούμα ο Γ. Οικονόμου, επιχειρώντας να διασκεδάσει εντυπώσεις περί δυσαρέσκειας για το χειρισμό των διαδηλώσεων

Να υποβαθμίσει το ζήτημα που έχει ανακύψει μετά την καρατόμηση του Κωνσταντίνου Σκούμα από την αρχηγία της Ελληνικής Αστυνομίας και τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν περί δυσαρέσκειας για το χειρισμό των διαδηλώσεων αλλά και διάστασης Μαξίμου- υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο του briefing, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι η αντικατάσταση του κ. Σκούμα από τον αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο πραγματοποιήθηκε με ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, στην οποία όπως επικαλέστηκε περιγράφεται με ακρίβεια το σκεπτικό.

“Από εκεί και πέρα, οι ανώτατοι λειτουργοί αξιολογούνται για τη δράση τους συνεχώς” πρόσθεσε.

Σε ακόλουθη ερώτηση εάν υπήρχε δυσαρέσκεια για το χειρισμό απο την ΕΛΑΣ των διαδηλώσεων μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε εκ νέου στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ και επικαλέστηκε ότι αντίστοιχες δηλώσεις έγιναν και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θέλοντας να δείξει ότι δεν υπάρχει καμία διάσταση με το Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NEWS 24/7, η αιφνιδιαστική απόφαση του ΚΥΣΕΑ το πρωί του Σαββάτου έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην Κατεχάκη, τόσο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται πως ο Αντιστράτηγος κ. Σκούμας δεν πρόλαβε να συμπληρώσει χρόνο στη θέση του Αρχηγού, ενώ δεν είχε αποφασιστεί η αντικατάστασή του στις προηγούμενες κρίσεις που έγιναν πριν δύο μήνες και έτσι η απόφαση αυτή για την οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήταν καν ενήμερη η πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη, αιφνιδίασε τους πάντες, αφού για να χαρακτηριστεί ομαλή θα έπρεπε να συμπληρώσει τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο θητείας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο κ.Σκούμας με επιστολή του άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του πολιτικού του προϊστάμενου, ξεκαθαρίζοντας ότι “δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα κανενός”.

Ο κ. Σκούμας στην επιστολή του υποστήριξε ειδικότερα μεταξύ άλλων ότι: “Στάθηκα εμπόδιο ως Αρχηγός στην απογύμνωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των μάχιμων υπηρεσιών του Σώματος και στη μετακίνηση αστυνομικών σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον. Πάντα βρισκόμουν σε «πόλεμο» με τα κυκλώματα κάθε είδους που λυμαίνονται τον κόπο των Ελλήνων και δρούνε σε βάρος της Κοινωνίας.

Στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι, υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός. Τελευταία, όπως εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται, οι αποφάσεις μου να δρω όπως το Σύνταγμα ορίζει και η Κοινωνία απαιτεί, δηλαδή με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία δεν έτυχαν της αναμενόμενης αποδοχής. Για την ακρίβεια, αυτές οι Αρχές μου είναι που προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία, ως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα