Το Μαξίμου βαφτίζει “διχασμό” την κριτική για τις υποκλοπές

Το Μαξίμου βαφτίζει “διχασμό” την κριτική για τις υποκλοπές
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Αποφασισμένη να μην επιτρέψει να κυριαρχήσει στην επικαιρότητα μονοθεματική ατζέντα για τις υποκλοπές δηλώνει η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για “βούρκο” με υπαιτιότητα ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι οι υποκλοπές επανήλθαν στην πολιτική επικαιρότητα προφανώς και ενοχλεί το Μαξίμου, που χαρακτηρίζει “απόπειρα διχασμού” τη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης και εξαπολύει αντεπίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

“Καθώς πλησιάζουμε σιγά-σιγά προς τις εκλογές του 2023, δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο”, δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στην Κατερίνη.

Ενώ νωρίτερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε λανσάρει τη γραμμή περί “διχασμού”.

Ο κ. Οικονόμου ειδικότερα έκανε λόγο για μία κοσμογονία που συντελείται στη χώρα, απέναντι στην οποία υπάρχει “μια σειρά από άλλες αντιλήψεις, αντιλήψεις που εκφράζονται από συγκεκριμένους, γνωστούς σε όλους, πολιτικούς χώρους” και που όπως υποστήριξε “απεχθάνονται την κανονικότητα και την πρόοδο” και “θέλουν να βυθίσουν την Ελλάδα στην αχρειότητα και τη συκοφαντία.”

Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση “Δεν θα επιτρέψει νέους διχασμούς” που “επιχειρούνται προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κ. Τσίπρα και μια ομάδας ιδεοληπτικών τριγύρω του.”

Με το αφήγημα περί απόπειρας διχασμού η κυβέρνηση θέλει προφανώς να σταματήσει η συζήτηση για την ουσία της υπόθεσης των υποκλοπών και τις δικές της ευθύνες, αλλά να υποβαθμίσει το θέμα ως μία συνωμοσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

“Απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, η δική μας απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η εκκίνηση της διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων για να μπορέσουμε ως χώρα να ενισχύσουμε την ενεργειακή μας επάρκεια”, δήλωσε ενδεικτικά χθες ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση άλλωστε προβάλλει επικοινωνιακά ιδιαίτερα τις σεισμικές έρευνες και την πιθανότητα ύπαρξης αξιόλογων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αλλά και τα θέματα της καθημερινότητας.

Για παράδειγμα σήμερα ο κ.Μητσοτάκης θα δώσει το παρών σε εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας για την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων. Ενώ κατά την περιοδεία του στην Πιερία χθες δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει αγρότες και κτηνοτρόφους, που μαζί με τους συνταξιούχους αποτελούν βασικά εκλογικά κοινά της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση επικαλείται επίσης ότι θα αντιμετωπίσει θεσμικά το θέμα των υποκλοπών, με τη νομοθετική πρωτοβουλία καθολικής απαγόρευσης πώλησης, κατοχής και χρήσης κακόβουλων λογισμικών στη χώρα, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να μπορεί στο εξής η ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τους λόγους παρακολούθησης τους από την ΕΥΠ.

Εν τω μεταξύ βέβαια η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει το νέο κύκλο ακροάσεων από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ζήτησαν την ακρόαση του πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και των τριών επιχειρηματιών που σχετίζονται με τις εταιρείες Krikel και Intellexa, Φέλιξ Μπίτζιου, Γιάννη Λαβράνου και Ταλ Ντίλιαν.

Παρότι πάντως το Μαξίμου καταγγέλει “ένταση” και “τοξικότητα” με υπαιτιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θέτει το ερώτημα πως θα πορευτεί η χώρα στις κάλπες μέσα σε αυτό το κλίμα, ταυτόχρονα διαψεύδει σενάρια πρόωρων εκλογών. Σημειωτέον ωστόσο πως η φράση “οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας” έχει αντικατασταθεί με τη φράση “οι εκλογές θα γίνουν το 2023”, δημιουργώντας ερωτήματα για προσφυγή στις κάλπες πριν καν μπει η άνοιξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα