Το ΠΑΣΟΚ απαντά στους… “βιαστικούς” της εσωστρέφειας

Διαβάζεται σε 4'
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

“Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας” σημειώνουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη απαντώντας στην επιστολή Κωνσταντινόπουλου.

“Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια” τονίζουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, μετά τη δημόσια παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος, στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, ζήτησε μέσω επιστολής σήμερα, Τετάρτη (12/6), να γίνουν εκλογές ανάδειξης αρχηγού του κόμματος από τη βάση μέχρι το τέλος του 2024.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων” επισημαίνει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει,

“Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες. Σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας.

Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό. Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης”.

Η επιστολή Κωνσταντινόπουλου

Σημειώνεται πως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μέσω επιστολής που έστειλε στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή προέδρου από τη βάση, προκειμένου “να γίνει στο κόμμα μια επανεκκίνηση”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, αναλύοντας αρχικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, καλεί τα μέλη του κόμματος “να αντικρίσουν την αλήθεια, χωρίς υπεκφυγές, αλλά με πραγματική προοπτική, για το μέλλον της παράταξης”.

“Σήμερα είναι αδήριτη ανάγκη να μην αφήσουμε να λιμνάσουν τα νερά και να μη βαλτώσουμε. Χρειαζόμαστε μία ισχυρή επανεκκίνηση! Μία νέα ισχυρή νομιμοποιητική εντολή ώστε να κάνουμε πράξη το μεγάλο ΠΑΣΟΚ των προσδοκιών μας, με ηγεσία που να κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.

Ζητώ, λοιπόν, άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, και να αποφασίσουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: Οι καταστατικά προβλεπόμενες για το 2025 εκλογικές διαδικασίες για την ηγεσία της παράταξης, να επισπευστούν, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να έχουν ολοκληρωθεί τόσο αυτές, όσο και το μετέπειτα Συνέδριο για την ανάδειξη των πολιτικών μας και την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων.

Restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς!“, σημείωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, μεταξύ άλλων.

Συμφωνεί ο Γερουλάνος με το σενάριο εκλογών

Την παρέμβαση Κωνσταντινόπουλου έσπευσε να καλωσορίσει ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε “καλοδεχούμενη” την πρωτοβουλία για πρόωρες εσωκομματικές εκλογές ενώ απέρριψε τα σενάρια για συνενώσεις κομμάτων στην κεντροαριστερά, διότι όπως είπε “δεν υπάρχει αριθμητική στην πολιτική” και διότι “έτσι θα φτάσουμε να συζητάμε χωρίς αποτέλεσμα μέχρι του χρόνου”.

Ζήτημα ηγεσίας θέτει και ο Νίκος Παπανδρέου

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε νωρίτερα σήμερα με άρθρο του στο protothema.gr και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος εξελέγη πρώτος στις ευρωεκλογές με 123.294 σταυρούς.

«Οι ευθύνες στην πολιτική είναι αντικειμενικές. Την ευθύνη έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα», είπε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, το λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω».

Νηφάλια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ζητά η Μιλένα Αποστολάκη

“Η περιορισμένη άνοδος του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την απώλεια του διακηρυγμένου στόχου της δεύτερης θέσης, μας προβληματίζει όλους. Ψηφοφόρους, κόμμα, φίλους, στελέχη, αλλά και όσους προσβλέπουν στο ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι εάν δεν το ψήφισαν. Ο κόσμος περιμένει από εμάς να γεννήσουμε ξανά την ελπίδα, και να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ η προοδευτική πολιτική λύση απέναντι στα πολλλαπλά αδιέξοδα που βιώνουν οι πολίτες από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.” αναφέρει σε δήλωσή της η βουλεύτρια Β. Τομέα και τομεάρχης δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ.

“Απαιτείται τώρα, η νηφάλια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτή η αποτίμηση, θα πρέπει να μας καθοδηγήσει για τις επόμενες αναγκαίες πρωτοβουλίες και κινήσεις” προσθέτει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα