Το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό συνέδεσε ο Θεοδωράκης με την επίθεση σε Μπουτάρη
"Ο τόπος χρειάζεται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή.Με μία συμμαχία δημιουργικών προοδευτικών δυνάμεων όπως αυτή που επιχειρεί το ΚΙΝΑΛ" δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Εκτίμησε πάντως ότι: "Εάν ο Ζάεφ τολμήσει, εμείς δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία", Εξαπέλυσε επίθεση σε Τσίπρα- Σαμαρά
- 23 Μαΐου 2018 14:29
“Ο τόπος χρειάζεται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Με μία συμμαχία δημιουργικών προοδευτικών δυνάμεων όπως αυτή που επιχειρεί το ΚΙΝΑΛ”, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, ερχόμενος όπως είχε γράψει το News 24/7 πιο κοντά στη Φώφη Γεννηματά, χωρίς να μιλήσει πάντως ευθέως για εκλογές άμεσα.
“Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ απέτυχε. Ο τόπος θέλει: προτεραιότητες, νέα μυαλά, ταχύτητα, μεταφορά στη χώρα μας όλων των πετυχημένων προτύπων, μέτωπο στον συντηρητισμό & τον λαϊκισμό, απελευθέρωση από το κομματικό κράτος-δυνάστη”, δήλωσε ο κ.Θεοδωράκης.
Εκτίμησε πάντως ότι: “Η ευκαιρία για τη χώρα χάθηκε στην έναρξη της κρίσης. Χρεοκοπήσαμε και αντί να ανοίξουμε ένα νέο μαγαζί, ρίξαμε τις ευθύνες στους άλλους” και δήλωσε: “Χρεοκοπήσαμε και ο καθένας οραματίστηκε τον εαυτό του μοναδικό σωτήρα! Κανείς δεν θέλησε να βοηθήσει κανέναν! Με κορυφαία παραδείγματα τον κ.Σαμαρά που αρνήθηκε την συναίνεση και βεβαίως, τον κ.Τσίπρα που ανυπομονούσε να σκίσει τα μνημόνια, και τελικά υπέγραψε το μεγαλύτερο”.
Ο κ.Θεοδωράκης πάντως δήλωσε όσον αφορά στο Σκοπιανό: ” Εάν ο Ζάεφ τολμήσει, εμείς δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία” και αναρωτήθηκε εάν: “Η κυβέρνηση θέλει λύση ή απλώς προσπαθεί να στριμώξει τη ΝΔ;”
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη την οποία συνέδεσε ευθέως με τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό.
“Το βίντεο και όσα μου είπε ο Μπουτάρης, αποδεικνύουν ότι υπήρχε αρχηγός, “μαύρος” αρχηγός και συντονισμός” είπε και υπενθύμισε ότι ο Φράγκος Φραγκούλης έλεγε στο συλλαλητήριο ότι ο Νίμιτς παίρνει λεφτά από το Σόρος και το δήμαρχο Αθηναίων, ενώ το πλήθος φώναζε “Μπουτάρη μεθυσμένε στα Σκοπια πουλημένε”.
“Παρά τη δημόσια έκκλησή μας να διαχωρίσουν τα κόμματα τη θέση τους από τα υβριστικά συνθήματα, ουδείς μίλησε. Εκτός, αν θεωρούν κανονική τη φράση που έκλεισε το συλλαλητήριο: Ζήτω ο στρατός. Ζήτω οι ειδικές δυνάμεις. Θα μας βρουν μπροστά τους, με ό,τι αυτό σημαίνει”, είπε ο κ.Θεοδωράκης και πρόσθεσε: “Ελπίζουμε οτι θα βρεθούν οι δράστες, τους ηθικούς αυτουργούς τους ξέρουμε. Κάποιοι θέλουν να συντηρούν κλίμα διχασμού στη Μακεδονία”.
Κατηγόρησε όμως τον πρωθυπουργό ότι: “Εχασε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τη βία. Την ακροδεξιά βία αλλά και τη βία που φορά δήθεν αριστερά φορέματα”.
Ο κ.Θεοδωράκης κατήγγειλε το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη ως λειψό και άτολμο. “Είναι, βέβαια, για κάποιους από εσάς μια μεγάλη στροφή, αλλά για την κοινωνία είναι άλλο ένα καθυστερημένο αποσπασματικό βήμα”, σχολίασε και παρέθεσε συγκεκριμένα σημεία του σχεδίου:
“Στη σελίδα 11 του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης, παραδέχεστε κ.Τσίπρα, ότι οι φόροι είναι υψηλοί. Θα περίμενε κανείς να δεσμευτείτε έστω και για μία μείωση ενός φόρου. Αντί γι αυτό, βάζετε το υψηλότερο ψηφιακό χαράτσι στην Ευρώπη στα κινητά και στους υπολογιστές
Όταν λέτε, πως η Ελλάδα επιθυμεί να προσφέρει ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον για την προσέλκυση καινοτόμων επιχειρήσεων, (σελίδα 30 του ολιστικού σχέδιο ανάπτυξης) έχετε στο μυαλό σας την Taxi beat;
Σελίδα 90 του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης: Κεφαλαιακοί ελέγχοι. Δεν είστε πειστικοί: Θα τους είχατε άρει μετά από 2 μήνες (Σταθάκης) Στο τέλος του ’15 (Κατσέλη) Τον Μάρτιο του ’16 – (Τσίπρας) Είμαστε στον Μάϊο του ‘18 και δεν είσαστε ακόμα ικανοί να πείτε τι θα γίνε
Σελίδα 31: λέτε ότι εφαρμόσατε ένα νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Μπράβο! Πούντο; Πόσοι υπάλληλοι από το σύνολο συμμετείχαν στην αξιολόγηση; Δώστε επιτέλους μια απάντηση. Η υπουργός λέει «ο αριθμός δεν ήταν ικανοποιητικός». Ποιος είναι ο αριθμός;
Σελίδα 68 του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης: Μιλάτε για ανασυγκρότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όταν το μόνο που κάνετε είναι να μετατρέπετε άρον-άρον, τα ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια (όπως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), αλλάζοντας μόνο τις ταμπέλες και όχι τα θεμέλια.”