Το σιωπηλό και αυτόνομο Ποτάμι

Το σιωπηλό και αυτόνομο Ποτάμι
Συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού, στη Βουλή, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η ΚΟ του Ποταμιού συνεδρίασε επί τρεις ώρες, αλλά τόσο η ηγεσία όσο και οι βουλευτές τηρούν στάση εύγλωττης σιωπής, στον απόηχο της νέας αποχώρησης της Κατερίνας Μάρκου, με την αντιμετώπιση της οποίας είχε διαφωνήσει ο Σπύρος Λυκούδης

Η πολιτική, αλλά και… εσωκομματική επικαιρότητα συζητήθηκε κατά την τρίωρη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού, μετά την οποία πάντως επικρατούσε “άκρα του τάφου σιωπή”.

Αν και κατά τη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν όλοι οι βουλευτές και φυσικά ο επικεφαλής Σταύρος Θεοδωράκης, τόσο από την ηγεσία όσο και από την πλευρά των βουλευτών δεν έγινε καμία διαρροή προφανώς για να μη δυναμιτιστεί επιπλέον το κλίμα το οποίο ήταν ήδη βαρύ μετά τη νέα αποχώρηση, αυτή της Κατερίνας Μάρκου, η οποιά διαφώνησε με τη διακοπή των συνομιλιών με τη Χαριλάου Τρικούπη και φέρεται ήδη να οδεύει προς ΠΑΣΟΚ.

Αποχώρηση που είχε ήδη προκαλέσει και νέες αναταράξεις, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι ήδη χθες ο Σπύρος Λυκούδης (ο οποίος επίσης ήταν υπέρ της προσέγγισης με το ΠΑΣΟΚ) πήρε αποστάσεις από την ανακοίνωση του Ποταμιού για την αποχώρηση Μάρκου (δηλαδή τα “καρφιά” για πολιτευτές που αναζητούν αλλού καρέκλες). “Εμένα και το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης – απάντησης στην κυρία Μάρκου δεν με βρίσκει σύμφωνο. Χρειάζεται πολιτικού χαρακτήρα αντιμετώπιση και όχι κριτικές του τύπου «ξέρουμε ποια είναι τα ελατήριά σου και τι ήθελες να κερδίσεις και ποιες είναι οι προθέσεις σου” είχε δηλώσει χθες στην ΕΡΤ, αν και σήμερα δεν έκανε δηλώσεις μετά την ΚΟ.

Ο κ. Θεοδωράκης σε δική του συνέντευξη σήμερα πριν τη συνεδρίαση σχετικά με τις αποχωρήσεις ορισμένων βουλευτών από το κίνημα ανέλαβε την ευθύνη λέγοντας: «Είναι δικό μου λάθος. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν στο Ποτάμι αλλά εγώ θεώρησα ότι και αυτοί χωράνε στο Ποτάμι και πιστεύοντας ότι μας ενώνουν κάποιες αρχές αποφάσισα να προχωρήσουμε μαζί. Δεν άκουσα τις τοπικές οργανώσεις που είχαν αντίθετες απόψεις και τους έβαλα στις λίστες για να προσθέσω νέο κόσμο στο Ποτάμι. Να δούμε όμως τι τύχη θα έχουν γιατί κάποιοι βλέπουν τη σκιά τους και νομίζουν ότι είναι το μπόι τους».

Απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις συνεργασίες, τόνισε ότι το Ποτάμι δεν θα συνεργαστεί προεκλογικά με κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα, αναφέροντας ότι το κίνημα έχει δυο δρόμους: Ή αυτόνομη πορεία ή ως βάση σε ένα νέο κίνημα που θα δημιουργηθεί μέσα από την κοινωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα