Το τελεσίγραφο Βενιζέλου σε Παπανδρέου:”Να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και πίσω από το παραβάν”

Το τελεσίγραφο Βενιζέλου σε Παπανδρέου:”Να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και πίσω από το παραβάν”
9 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ--ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ--ΟΜΙΛΙΑ [ΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ--ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI G4PHOTOS

Οι ομιλίες τόσο του κ.Βενιζέλου όσο και του Κώστα Σημίτη θύμιζαν λεπτή χειρουργική επέμβαση με αιχμή την πολιτική αποδόμηση και αποδοκιμασία του Γιώργου Παπανδρέου,

Με τρόπο εκκωφαντικό επιβεβαιώθηκε την γενέθλια ημέρα του ΠΑΣΟΚ το “διαζύγιο” της ηγεσίας του κόμματος με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Του Γιάννη Πιτταρά

“Όλοι γνωρίζουν ότι η 3η του Σεπτέμβρη είναι ημέρα  ξεχωριστή για το ΠΑΣΟΚ και όλοι φροντίζουν το πρόγραμμα τους να είναι κενό. Ο Γιώργος Παπανδρέου φρόντισε να πάει σε σεμινάριο στο Λονδίνο και να απέχει…”, ήταν το σχόλιο στελέχους της Χαριλάου Τρικούπη, δείχνοντας με τον πλέον σαφή τρόπο, το αγεφύρωτο χάσμα που χωρίζει τον νυν και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα στο Ζάππειο Μέγαρο σε τίποτα δεν θύμιζε το δυσάρεστο σκηνικό με τις αποδοκιμασίες και τις φραστικές επιθέσεις εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οι ομιλίες άλλωστε τόσο του κ.Βενιζέλου όσο και του Κώστα Σημίτη θύμιζαν λεπτή χειρουργική επέμβαση με αιχμή την πολιτική αποδόμηση και αποδοκιμασία του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και το έμμεσο τελεσίγραφο, να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα τη θέση του,εκτός και αν νιώθει ξένο σώμα στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του.

Η φράση που σφράγισε την να χθεσινή βραδιά ήταν αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έστειλε κατευθείαν το μήνυμα στον προκάτοχο του: “Προχωράμε όλοι μαζί χωρίς όρους, χωρίς αποκλεισμούς, όσοι πραγματικά ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ πίσω από το παραβάν. Θέτω μόνο έναν όρο. Να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ μέσα από το παραβάν”

Το καρφί με αποδεκτή τον Γιώργο Παπανδρέου αποτέλεσε το σημείο συζήτησης στα πηγαδάκια της εκδήλωσης, αφού για πρώτη φορά δημόσια, ευθέως και χωρίς πολλά υπονοούμενα, ο Ευάγγελος Βενιζελος τον κατηγόρησε για διπλό παιχνίδι και παρασκηνιακή υποστήριξη όχι του ΠΑΣΟΚ, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ…

Δεν έκρυψε την ενόχληση του για τους “κλακαδόρους που δεν ανήκουν στην παράταξη” όπως είπε με νόημα, αναφερόμενος σε όσους τον αποδοκίμασαν, ενώ απάντησε – όπως είχε προαναγγείλει – και στο σύνθημα “Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά” που φώναξαν οι υποστηρικτές του Παπανδρέου στην εκδήλωση της Δευτέρας υπενθυμίζοντας ότι: “Η μετάβαση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν ήταν προϊόν συνωμοσίας, ήταν επιλογή που είχε εκδηλωθεί από τον Ιούνιο του 2011”, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως ο Λουκάς Παπαδήμος και η συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ήταν επιλογή του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Είχε προηγηθεί ο χαιρετισμός του Κώστα Σημίτη ο οποίος από την πρώτη κιόλας παράγραφο της ομιλίας τους φρόντισε να αποδοκιμάσει τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση της Δευτέρας εις βάρος του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδιώκουν νοοτροπίες που δεν είναι πια δυνατές στη σύγχρονη Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά και κάρφωσε στη συνέχεια τον Γιώργο Παπανδρεου για το προεκλογικό “λεφτά υπάρχουν” λέγοντας με νόημα ότι “οι ψεύτικες υποσχέσεις κοστίζουν, ας μην ξεχνάμε τι κόστισε στη χώρα μας το πρόσφατο ‘λεφτά υπάρχουν’».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα