Το θεσμικό “κρυφτούλι” Μητσοτάκη για να αποφύγει το debate με Τσίπρα

Το θεσμικό “κρυφτούλι” Μητσοτάκη για να αποφύγει το debate με Τσίπρα
Μητσοτάκης και Τσίπρας σε στιγμιότυπο από παλαιότερη συζήτηση στη Βουλή George Vitsaras / SOOC

O Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός “ως θεσμικός πολιτικός σέβεται τους κανόνες” και εκτίμησε ότι “η κοινωνία δεν περιμένει τώρα να μάθει ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε τον κ. Τσίπρα”

Τους θεσμούς επικαλείται το Μαξίμου για να αιτιολογήσει την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποδεχθεί debate μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείς από το NEWS 24/7 γιατί εφόσον το δίλημμα των εκλογών της 21ης Μαϊου συνοψίζεται στο “Μητσοτάκης ή Τσίπρας για πρωθυπουργός”, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει, δεν αποδέχεται το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τηλεοπτική μονομαχία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε:

“Ο πρωθυπουργός είναι θεσμικός πολιτικός και σέβεται τους κανόνες. Η κοινωνία δεν περιμένει τώρα να μάθει ούτε τον κ.Μητσοτάκη ούτε τον κ.Τσίπρα. Έχει μπροστά της ζωντανά κριτήρια και των δύο πολιτικών.”

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε επίσης ότι: “Ο πρωθυπουργός δεν αποφεύγει το διάλογο με κανέναν”, επικαλούμενος ότι κατά τη διάρκεια της τετραετίας ο κ. Μητσοτάκης έχει αντιπαρατεθεί στη Βουλή πάνω από 90 ώρες με τον κ.Τσίπρα, κάνοντας λόγο για “το μεγαλύτερο debate”.

Δήλωσε δε ότι ο κ.Μητσοτάκης είναι ανοιχτός “σε μία συζήτηση, που θα σέβεται τους κανόνες που πολιτικά και θεσμικά ισχύουν στην προεκλογική περίοδο, ώστε η κοινωνία να βγάλει τα συμπεράσματα της”.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει θετικός σε τηλεμαχία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

“Υπάρχουν κανόνες που διέπουν τα debate που γίνονται στην προεκλογική περίοδο, συμμετέχουν προφανώς όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και βεβαίως κι εγώ είμαι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή να κάνουμε ένα debate, όπως το προβλέπει ο νόμος, για να μπορέσουν οι πολίτες να κατατοπιστούν πλήρως για τις θέσεις των κομμάτων”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100 στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη.

Από το ΣΥΡΙΖΑ όμως επιμένουν και στη διεξαγωγή τηλεοπτικής μονομαχίας Μητσοτακη- Τσίπρα.

Το θέμα έθεσε για μία ακόμη φορά χθες ο Αλέξης Τσίπρας στην περιοδεία του στο Ιλιον. Διερωτήθηκε ρητορικά: «Αφού το δίλημμα είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης γιατί δεν έρχεσαι να πάμε σε ένα τηλεοπτικό σταθμό να κάνουμε ένα debate οι δυο μας. Γιατί τον κρατάνε οι επικοινωνιολόγοι;».

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν άλλωστε ότι και στον προεκλογικό διάλογο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να «κρύψει» την αδυναμία του να έρθει σε αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, μέσω της επίκλησης των …υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών. Πρακτική που όπως λένε ακολουθούσε και στο κοινοβούλιο επιλέγοντας – όταν αναγκάζονταν να προσέλθει- τις προ ημερησίας διάταξης συζητήσεις παρά το να απαντά σε απευθείας ερωτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα