Το “τι Τσίπρας, τι Ανδρουλάκης” του Μητσοτάκη

Το “τι Τσίπρας, τι Ανδρουλάκης” του Μητσοτάκη
SOOC

Για πλήρη ταύτιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για την Ε. Καϊλή και όχι μόνον, έκανε λόγο ο Γ. Οικονόμου.

Όπως το ΚΚΕ το 1952 είχε το σύνθημα “τι Πλαστήρας, τι Παπάγος“, η Νέα Δημοκρατία υιοθετεί εν όψει των εκλογών του 2023 ουσιαστικά το σλόγκαν “τι Τσίπρας, τι Ανδρουλάκης“.

Στη γραμμή που χάραξε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Βρυξέλλες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για πλήρη ταύτιση του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη

Ειδικότερα με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης “χρέωσε” την Εύα Καϊλή στη ΝΔ και υποστήριξε συγκρίνοντας το QatarGate με τις υποκλοπές, ότι στην Ευρώπη η Δικαιοσύνη λειτουργεί σε αντίθεση με τη χώρα μας, ο κ. Οικονόμου σχολίασε: 

“Είναι λυπηρό και εθνικά επιζήμιο ο κ. Τσίπρας σε κάθε παρουσία του στο εξωτερικό να επιχειρεί, εξαιτίας του μένους που έχει για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, να δυσφημεί την Ελλάδα“. 

Υπενθύμισε ότι κατά την επίσκεψή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει την πλήρη εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη, την οποια όπως τόνισε δυσφημεί τώρα διασύροντας και τη χώρα στο εξωτερικό. 

“Νομίζω ότι είναι προφανής η ταύτιση Τσίπρα- Ανδρουλάκη. Τα ιλαροτραγικά επιχείρηματα Ανδρουλάκη και Τσίπρα για Καϊλή ταυτίζονται απολύτως. Ο κ.Τσίπρας δεν ψέλισσε καν τη λέξη ΠΑΣΟΚ. Τέτοια είναι η ταύτιση και η σύμπλευση ευρύτερα, που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα“, υποστήριξε στη συνέχεια ο κ.Οικονόμου.

Ερωτηθείς δε για την πρόβλεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ανοίξει ξανά η Βουλή μετά τα Χριστούγεννα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης θα προκηρύξει άμεσα πρόωρες εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ειρωνικά: 

“Θα ήταν καλό να συγκεντρώσουμε τις κατά καιρούς εκτιμήσεις του κ. Τσίπρα γύρω από το χρόνο των εκλογών. Έχει πέσει έξω σε όλες. Θα πέσει έξω και σε αυτή. Οι εκλογές όπως έχει πει ο πρωθυπουργός θα γίνουν κοντά στο τέλος της τετραετίας“. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε επίσης λόγο για παρανοϊκή σκανδαλολογία και σεναριολογία του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να πλήξει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, αλλά και να διασύρει τη χώρα. 

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ. “Διαβάζουμε δηλώσεις, συγκρίνουμε λέξεις, αποτυπώνουμε πραγματικά περιστατικά. Δεν επιτεθήκαμε σε κανέναν. Όταν βγήκε η υποθεση Καϊλή δεν είπε κανείς ότι είναι ένα δομικό ζήτημα του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα ο κ. Ανδρουλάκης θεώρησε καλό να χρεώσει στη Νέα Δημοκρατία την ευρωβουλευτή του”, είπε και πρόσθεσε:

Δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι σε περιβάλον ενισχυμένης αναλογικής η ΝΔ δεν θα πετύχει αυτοδυναμία. Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι θέλει να στείλει στην αντιπολίτευση τη ΝΔ. Η σύμπλευση είναι προφανής με τον κ.Τσίπρα. Αυτά τα αξιολογεί ο κόσμος”. 

Κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα ερευνών που δείχνουν ότι στο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, δεν κερδίζει το κυβερνών κόμμα, καθώς στο ερώτημα ποιο κόμμα δεν θα θέλατε να δειτε ξανά στην κυβέρνηση η πλειοψηφία δεν απαντά τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε: 

“Βλέπουμε επίσης ότι η ΝΔ διατηρεί σταθερό και μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων. Βλεπουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει προβάδισμα έναντι του κ.Τσίπρα ως προς την καταλληλότητα. Πρόκειται για δύο πρόσωπα που και τα δύο έχουν δοκιμαστεί στη θέση του πρωθυπουργού. Πάντα η κυβέρνηση αξιολογεί και μελετά τις δημοσκοπήσεις. Η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης είναι σταθερή. Δεν έχουμε συνηθίσει κυβέρνηση στο τέλος της θητείας της να έχει τόσο ευρύ προβάδισμα έναντι της αντιπολίτευσης”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα