Τον Ιανουάριο η ψήφιση του ασφαλιστικού

Τον Ιανουάριο η ψήφιση του ασφαλιστικού
Meeting of the Parliamentary Group of SYRIZA party, in Athens on Dec. 1, 2015 / , , 1 , 2015. SOOC

Συνεχείς οι συσκέψεις και χθες τόσο στη Βουλή όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του να οριοθετούν το χρονοδιάγραμμα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης

Με την προσοχή στραμμένη στη συζήτηση του προϋπολογισμού θα κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διήμερο και τον πρωθυπουργό να επιχειρεί με δυο ακόμα δημόσιες εμφανίσεις του να κλείσει κάθε συζήτηση για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ή νέων απωλειών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Σήμερα το βράδυ σε ζωντανή μετάδοση από τη δημόσια τηλεόραση θα παραχωρήσει συνέντευξη σε τέσσερις δημοσιογράφους, ενώ το Σάββατο στη Βουλή θα υπεραμυνθεί των επιλογών της κυβέρνησης και θα σκιαγραφήσει τους στόχους που θέτει από εδώ και πέρα.

Όπως είχε δημοσιεύσει το NEWS 247 από τη στιγμή που οι δανειστές δεν είχαν επιβάλει κάποια δεσμευτική ψηφοφορία για το ασφαλιστικό, αυτό θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή περί τα μέσα του επόμενου μήνα (15-16 Ιανουαρίου). Κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν στο NEWS 247, πως προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος κοινωνικός διάλογος, αλλά και να κλείσει επιτυχώς το αίτημα της ελληνικής πλευράς για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών απαιτείται λίγος περισσότερος χρόνος.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος πραγματοποίησε χθες επαφές με το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει για την πορεία υλοποίησης του νομοσχεδίου.

Το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα φαίνεται να είναι καλό με την κυβέρνηση να πιστεύει πως και στην ψήφιση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτουμένων δεν θα υπάρχει καμία δυσάρεστη έκπληξη.

Από τη στιγμή που τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέκλεισαν το χαρτί της συναίνεσης που τους πρότεινε ο πρωθυπουργός είναι σαφές πως το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να περάσει ένα σαφές μήνυμα τις επόμενες ημέρες «πως η κυβέρνηση μόνη της μπορεί να προχωρήσει στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης».

Για αυτό το λόγο, άλλωστε κυβερνητικές πηγές υποβαθμίζουν την ενδεχόμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βασίλη Λεβέντη τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός δεν έχει αποκλείσει τη συζήτηση ούτε με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, όπου οι αποστάσεις μεταξύ των δυο πλευρών είναι δεδομένες.

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Το κλίμα, πάντως έχει φτάσει στα άκρα μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ με την Χαριλάου Τρικούπη να είναι στα «κάγκελα» μετά τον διάλογο Τσίπρα – Ολάντ που διέρρευσε την Τρίτη το βράδυ.

Κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο NEWS 247 επεσήμαναν την ορθότητα των όσων δημοσιεύτηκαν παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά έχει ήδη προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες προκειμένου να αντικρούσει τους ισχυρισμούς των συγκεκριμένων πηγών.

Φωτό sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα