Τριβές στο Κίνημα Αλλαγής για το Σκοπιανό;
Ενόχληση στις δυνάμεις που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής προκάλεσε η εμφάνιση της Εύας Καϊλή στο χθεσινό συλλαλητήριο, ενώ την ίδια ώρα, στους Μακεδόνες βουλευτές της ΔΗΣΥ επικρατεί προβληματισμός για τον χειρισμό της κατάστασης
- 22 Ιανουαρίου 2018 07:15
Αν και μέχρι στιγμής το Σκοπιανό φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και προβληματισμό στους ΑΝΕΛ, τα γεγονότα δείχνουν ότι μπορεί να προκαλέσει τριβές και στο νεοσύστατο Κίνημα Αλλαγής. Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση ότι η Αθήνα και τα Σκόπια θα φτάσουν σε λύση κοινά αποδεκτή, που θα προβλέπει όνομα για όλες τις χρήσεις.
Αν και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση στελεχών του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς υπό την Φώφη Γεννηματά, αποφασίστηκε να χαραχθεί γραμμή για σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, το πρόβλημα αναμένεται να χτυπήσει την πόρτα του Κινήματος, καθώς ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την Βόρεια Ελλάδα δεν φαίνεται να έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση που θα κρατήσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Σερρών της ΔΗΣΥ Μιχάλης Τζελέπης, ήταν έτοιμος να παραβρεθεί στο χθεσινό συλλαλητήριο, όμως μετά από παρέμβαση των συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, υποχώρησε και δεν εμφανίστηκε. Με τους άλλους δύο μακεδόνες βουλευτές, την Χαρά Κεφαλίδου από τη Δράμα και τον Γιώργο Αρβανιτίδη από τη ΄Β Θεσσαλονίκης, τα πράγματα φαίνεται να είναι ελεγχόμενα.
Μεγάλη ενόχληση στην παράταξη δημιούργησε η εμφάνιση της Εύας Καϊλή στο συλλαλητήριο, με αρκετά στελέχη να αποδοκιμάζουν δημόσια την επιλογή της νεαρής ευρωβουλευτή της “Ελιάς”. “Σε όσους και όσες μου λένε: «να την χαίρεστε την ευρωβουλευτίνα σας με την παρουσία της στο συλλαλητήριο» απαντώ ξεκάθαρα: ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ! Έτσι σίγουρα δεν χτίζουμε τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα!”, σχολίασε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Σύμφωνα με πρόσωπα που συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή στην προσπάθεια ίδρυσης του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, οι παραπάνω συμπεριφορές δείχνουν ότι το Σκοπιανό μπορεί να δημιουργήσει μπελάδες και στην παράταξη. Οι βουλευτές του Ποταμιού και ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης (με εκτενή αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την πρόταση που ενδεχομένως θα φέρει η κυβέρνηση, αν φυσικά έχει τα χαρακτηριστικά που έχει θέσει ξεκάθαρα η ελληνική πλευρά. Στην ίδια γραμμή βρίσκεται και η ΔΗΜΑΡ με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.