Τροποποιήσεις στις διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας ζητούν οι ΑΝΕΛ

Τροποποιήσεις στις διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας ζητούν οι ΑΝΕΛ
Σπίτια στην Αθήνα Eurokinissi

Στον απόηχο της απειλής Νικολόπουλου ότι θα καταψηφίσει, συνάντηση Κόκκαλη με Παππά και Σταθάκη. Ποιες (επιμέρους μικρές) αλλαγές εξετάζονται

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη είχε σήμερα ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου ο βουλευτής Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Κόκκαλης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ εκκρεμεί η υλοποίηση της απειλής του Νίκου Νικολόπουλου ότι θα καταψηφίσει στην αποψινή ψηφοφορία.

Ο κ. Κόκκαλης έθεσε στους αρμόδιους υπουργούς το θέμα της άμεσης τροποποίησης του υπό κατάθεση νομοσχεδίου σε συγκεκριμένες διατάξεις και ειδικότερα αιτήθηκε ο όρος του συνεργάσιμου δανειολήπτη, όπως αυτός διατυπώνεται στο παρόν νομοσχέδιο, να μην αποτελεί τροχοπέδη στην επιτυχή έκβαση της αίτησης αυτού στο ειρηνοδικείο. Επίσης ο βουλευτής ζήτησε να διευκρινισθεί εάν το παρόν νομοσχέδιο θα επηρεάσει τις εκκρεμείς αιτήσεις υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη, καθώς και τον τρόπο καθορισμού της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

Σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ, τα ζητήματα που έθεσε ο βουλευτής έτυχαν της θετικής ανταπόκρισης των αρμοδίων υπουργών, οι οποίοι από πλευράς τους δεσμεύτηκαν ότι θα τα αξιολογήσουν και θα προβούν τις επόμενες ώρες στις απαιτούμενες τροποποιήσεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου.

“Οι ΑΝΕΛ, πιστοί στις «κόκκινες γραμμές» μας, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της πρώτης κατοικίας προς όφελος των μικρομεσαίων ελληνικών νοικοκυριών”, δήλωσε στη συνέχεια ο κ.Κόκκαλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα