Τσάφος: Αναγνώρισα το λάθος μου για την “Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου”

Διαβάζεται σε 2'
Τσάφος: Αναγνώρισα το λάθος μου για την “Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου”
Ο Νίκος Τσάφος EUROKINISSI

Σε ανάρτηση στα social media προχώρησε ο νέος Υφυπουργός Ενέργειας, Νίκος Τσάφος, αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται σχετικά με παλαιότερο σχόλιό του.

Την παραίτηση και του υφυπουργού Ενέργειας Νίκου Τσάφου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή παλαιότερη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου χαρακτήριζε τα κατεχόμενα «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου». Ο ίδιος, δε, το μεσημέρι της Δευτέρας προχώρησε σε νέα ανάρτηση όπου αναγνωρίζει το λάθος του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τη μεγάλη τιμή που μου έκανε ο Πρωθυπουργός να με τοποθετήσει στη θέση του Υφυπουργού Ενέργειας, η αντιπολίτευση μου επιτέθηκε επαναφέροντας μια ανάρτηση που έκανα το 2020, και την οποία είχα σβήσει, αναγνωρίζοντας το σοβαρό λάθος μου.

Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί τον πατριωτισμό μου και την αφοσίωσή μου στην πατρίδα και την Κύπρο.

Γύρισα το 2022 στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό για να υπηρετήσω την πατρίδα να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση που έχει περάσει ποτέ η Ευρώπη. Στα τελευταία αυτά τρία χρόνια εργάστηκα ανελλιπώς για να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας μας». 

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος, μιλώντας στην ΕΡΤ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον κ. Τσάφο, ο οποίος -όπως και τώρα- είχε παραδεχτεί πως η φρασεολογία του ήταν άστοχη και έγινε την περίοδο που εργαζόταν στις ΗΠΑ ως οικονομικός αναλυτής.

«Να ζητήσει συγγνώμη και να αποπεμφθεί άμεσα ο κ. Τσάφος. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένας υπουργός από την Ανατολική Μακεδονία ή την Θράκη, από την Ροδόπη στην κυβέρνηση και να είναι ο κ. Τσάφος, ο οποίος χαρακτηρίζει αποτέλεσμα της μη επαγγελματικής του σχέσης με την ελληνική κυβέρνηση, αδιανόητη φρασεολογία, το γεγονός ότι χαρακτηρίζει τα κατεχόμενα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Δεν πρέπει να παραμείνει ούτε ένα λεπτό μέσα στο υπουργικό σχήμα» ανέφερε ο Γ. Καραμέρος.

Σημειώνεται πως μετά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί τότε, ο κ. Τσάφος είχε κάνει λόγο για «αστοχία και λάθος μου σε μια περίοδο που εργαζόμουν ως αναλυτής στις ΗΠΑ και δεν είχα καμία επαγγελματική σχέση με την ελληνική κυβέρνηση. Το έσβησα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα