Τσακαλώτος: Έχουμε καβγά με ΔΝΤ για νέα μέτρα ή νέο ‘μηχανισμό’

Τσακαλώτος: Έχουμε καβγά με ΔΝΤ για νέα μέτρα ή νέο ‘μηχανισμό’
Συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2017, στην Βουλή, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «μεγάλη διαφωνία» μεταξύ ΔΝΤ και Βρυξελλών για τη νομοθέτηση από τώρα πρόσθετων μέτρων για το 2019 ή για άλλο μηχανισμό

Τις πιέσεις του ΔΝΤ για την προληπτική λήψη νέων μέτρων ή για την ύπαρξη ενός άλλου «μηχανισμού» επιβεβαίωσε από τη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνοντας λόγο για «μεγάλη διαφωνία».

«Ο καβγάς για τον κόφτη, για το αν θα πρέπει να νομοθετήσουμε άλλα μέτρα και για το αν θα πρέπει να υπάρχει ένας άλλος μηχανισμός είναι γιατί υπάρχει μεγάλη διαφωνία μεταξύ του ΔΝΤ των ευρωπαϊκών θεσμών και με εμάς» είπε ο κ. Τσακαλώτος χωρίς να ξεκαθαρίσει, όμως, τι εννοεί με τη λέξη «άλλος μηχανισμός».

Επισήμανε, πάντως, ότι βάση της διαφωνίας είναι οι διαφορετικές εκτιμήσεις μεταξύ ΔΝΤ και Βρυξελλών/κυβέρνησης για το αν το πλεόνασμα θα φτάσει το 3,5% το 2018. Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δικών του θέσεων και εκείνων του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα