Τσακαλώτος: Η αναδιανομή δεν είναι ταξικό μίσος

Τσακαλώτος: Η αναδιανομή δεν είναι ταξικό μίσος
ΒΟΥΛΗ - Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών προέτρεψε την αξιωματική αντιπολίτευση να… κάνει μήνυση στο ΔΝΤ

Κομμάτι οράματος της κοινωνίας χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Την παράσταση όμως έκλεψαν οι ατάκες του προς τη Νέα Δημοκρατία “να κάνετε μήνυση στο ΔΝΤ” και “από τη μεταπολίτευση κλείνατε το μάτι σε μεγάλους και όχι και τόσο μεγάλους εργολάβους και βιομήχανους, αυτό ήταν ταξική αγάπη; Και όταν κάνουμε αναδιανομή είναι ταξικό μίσος;”

«Δεν χτυπάμε μισθούς και δεν μειώνουμε συντάξεις», διεμήνυσε ο κ. Τσακαλώτος, υπεραμυνόμενος της ελληνικής πρότασης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, στην οποία, όπως εξήγησε, «η ισότητα μπορεί να συνδυαστεί με την αποτελεσματικότητα».

Αφού παραδέχθηκε πόσο δύσκολο είναι το ασφαλιστικό, ο υπουργός Οικονομικών, παρουσίασε μια σειρά από τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί, όπως:

–        Με αναδιανομή και ταξικότητα, στοιχεία το οποία, όπως εξήγησε, περιλαμβάνονται στο σχέδιο του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, στο σημείο αυτό, ο κ. Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, διεμήνυσε πως «ποτέ στην Ευρώπη η αναδιανομή δεν ήταν ταξικό μίσος. Αυτή είναι η γλώσσα των ρεπουμπλικάνων».

–        Με αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα στηρίζεται σε άκρως αναπτυξιακά εργαλεία, όπως η αναπτυξιακή τράπεζα και οι συνεταιριστικές τράπεζες.

«Να κάνετε μήνυση στο ΔΝΤ»

Κλιμακώνοντας την επίθεση του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παρουσιάζοντας εκθέσεις του ΔΝΤ, όταν η ΝΔ είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Τσακαλώτος, αφού κατήγγειλε πως «οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν δεσμευθεί για νέα μέτρα στους δανειστές», τις προέτρεψε να «κάνουν μήνυση στο ΔΝΤ, γιατί λέει ψέματα, δεν σας ζήτησε νέα μέτρα…».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα