Τσακαλώτος σε Λοβέρδο: Κρέμασε τις οροθετικές στα μανταλάκια και θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη

Τσακαλώτος σε Λοβέρδο: Κρέμασε τις οροθετικές στα μανταλάκια και θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους εταίρους μνημόνιο 3// O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Επίθεση του υπουργού Οικονομικών στον Ανδρέα Λοβέρδο για τις οροθετικές και τη δημοσίευση φωτογραφιών τους στο διαδίκτυο τον καιρό που ήταν υπ. Υγείας (Vids)

Έξι μέρες πριν από τις εκλογές του Μαΐου 2012  οι αρμόδιοι -και υποψήφιοι- υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Υγείας δήλωναν ότι προστατεύουν τη δημόσια Υγεία.  Ο υπ. Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: “Εμείς κάνουμε έλεγχο. Μετά αναλαμβάνει η εισαγγελική Αρχή. Επιθυμία μας είναι να βγάλουμε και τις φωτογραφίες των πελατών. Επιτέλους, να υπάρξει τιμωρία”.

Ακολούθησε η απόλυτη διαπόμπευση οροθετικών γυναικών 32 συνολικά, οι οποίες αποφυλακίστηκαν μέσα στο επόμενο διάστημα. Ωστόσο, η κοινή γνώμη είχε καταδικάσει τη δημοσίευση των φωτογραφιών και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων τοξικοεξαρτημένων ατόμων.

Μία από αυτές τις γυναίκες, δύο χρόνια μετά την διαπόμπευση της, έφυγε δυστυχώς από τη ζωή.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που έλαβε χώρα στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπερψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων για τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους εταίρους, ο υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θυμήθηκε την υπόθεση και άσκησε οξύτατη επίθεση στον Ανδρέα Λοβέρδο.

“Μην μιλάτε εσείς που θέλατε να γίνετε Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη, εσείς που διαπομπεύσατε οροθετικές γυναίκες για λίγες ψήφους. Ο κ. Λοβέρδος κρέμασε τις οροθετικές στα μανταλάκια του διαδικτύου και θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη”, είπε χαρακτηριστικά.

Από τη δική του μεριά, ο Α. Λοβέρδος απάντησε: Σε μια συνεδρίαση της Βουλής πριν από 2 χρόνια, με την παρουσία του κ. Βούτση, ερωτήθηκα για την περίπτωση δημοσίευσης φωτογραφιών των οροθετικών. Η έρευνα που έγινε απέδειξε ότι ουδείς υπουργός είχε δώσει τέτοια εντολή για δημοσίευση, η εισαγγελία το είχε κάνει. Δεν ξέρω τι έχει πάθει ο κ. Τσακαλώτος. Τον έχουν ματιάσει;

Σχετικά με το νομοσχέδιο ο Υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος τόνισε, μετά την κόντρα με τον Α. Λοβέρδο:

“Θα έχουμε ρύθμιση και λύση για την πρώτη κατοικία και τα κόκκινα δάνεια. Οι θεσμοί μας είπαν να μην φέρουμε τώρα τις πρόωρες συντάξεις και το νομοσχέδιο για τους αγρότες”.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως η “κυβέρνηση σφυροκοπείται από την πρόεδρο της Βουλής και πρέπει να πάρει θέση”.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έσπευσε να επισημάνει πως “αυτοί που σφυροκοπούνται από την Πρόεδρο της Βουλής δεν είναι η κυβέρνηση αλλά όσοι συμπράττουν στον εκβιασμό και επισπεύδουν την ασφυξία του λαού. Μην προσπαθείτε να δηλητηριάσετε τον δημόσιο λόγο”.

“Το χρονικό μιας διαπόμπευσης” των οροθετικών γυναικών:

Το ντοκιμαντέρ της Ζωής Μαυρουδή κατέγραψε την περιπέτεια των οροθετικών γυναικών. Μια ιστορία ντροπής για την ελληνική Πολιτεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα