Τσακαλώτος σε ΝΔ: Δεν πέφτουμε, βρείτε άλλο αφήγημα

Τσακαλώτος σε ΝΔ: Δεν πέφτουμε, βρείτε άλλο αφήγημα

Προεξόφλησε ότι κανείς από όσους υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο δεν έχει λόγο να καταψηφίσει τις «ουρές». Συμφωνία με τους δανειστές να μην ενεργοποιεί τον κόφτη η κατάπτωση εγγυήσεων του Δημοσίου. Μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ και τα ακίνητα του ΕΟΤ

Την ικανοποίησή του για το κλείσιμο της αξιολόγησης με τις τροπολογίες “ουρές” των προαπαιτούμενων που ψηφίζονται σήμερα στις Βουλή εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και κάλεσε την ΝΔ να αλλάξει το αφήγημά της γιατί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει.

«Μετά από αυτές τις τροπολογίες ο ήλιος θα βγει και αύριο το πρωί από την Ανατολή και θα πέσει στη Δύση. Θα είναι μια ωραία ημέρα» είπε ο κ. Τσακαλώτος δηκτικά προς την αντιπολίτευση και την κατηγόρησε ευθέως ότι δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες της για αποτυχία στην αξιολόγηση. «Ζυμώσατε τον κόσμο σας ότι δεν θα γίνει η αξιολόγηση και ότι θα έρθουν οι ουρές. θα πέσει η κυβέρνηση» είπε σε υψηλό τόνο προς τους βουλευτές της ΝΔ ο κ. Τσακαλώτος και τους κάλεσε να συνειδητοποιήσουν αν έχει πλέον η ΝΔ κάποιο «αφήγημα». «Το αφήγημα ότι θα πέσει η κυβέρνηση, δεν θα κλείσει η αξιολόγηση, δεν θα πάρουμε το χρέος απέτυχε» είπε και συμπλήρωσε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «προσπαθήστε να πείτε κάτι στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι διαψεύστηκαν οι προβλέψεις των αντιπολιτευόμενων Μέσων Ενημέρωσης για «χειρότερες ουρές» προαπαιτούμενων και προεξόφλησε ότι θα ψηφιστούν. «Οι αλλαγές είναι οι πιο πολλές διευκρινιστικές. Κανένας που ψήφισε το πολυνομοσχέδιο δεν θα έχει λόγο να μην ψηφίσει και τώρα» ξεκαθάρισε.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ακόμη στη Βουλή ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε να πείσει τους δανειστές συμφώνησαν να μην ενεργοποιείται ο κόφτης από ενδεχόμενες καταπτώσεις δανείων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. «Ήταν το μεγάλο μας άγχος αλλά έχουμε συμφωνία. Αν πέσουν τα δάνεια δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης» σημείωσε και ανέφερε ότι οι καταπτώσεις δεν θα επηρεάζουν το στόχο του πλεονάσματος.

Παράλληλα ο κ. Τσακαλώτος κατέθεσε νέα τροπολογία με την οποία μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ -δηλαδή στο υπερταμείο – όλα τα ακίνητα του ΕΟΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα